Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολα για όλα στην οικονομία- Το στοίχημα Μητσοτάκη

Ολα για όλα στην οικονομία- Το στοίχημα Μητσοτάκη

Ο Πρωθυπουργός παλεύει για μια »χρυσή διετία» υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που θα επιβεβαιώσουν την πολιτική ηγεμονία του κόμματός του – Ο Τσίπρας αγωνίζεται για την επικράτηση στο αντιδεξιό μέτωπο

Τις προηγούμενες μέρες ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους Δ. Τσάκωνας είχε εντατικές επαφές στη Νέα Υόρκη και στη Βοστώνη με θεσμικούς επενδυτές στην προσπάθειά του να προετοιμάσει μια νέα, δυναμική αυτή τη φορά, έξοδο του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς αγορές.

Το υπουργείο Οικονομικών, εκμεταλλευόμενο τη γενικευμένη μείωση των επιτοκίων παντού στον κόσμο και την ατμόσφαιρα θετικών προσδοκιών οι οποίες επικράτησαν και διεθνώς για την ελληνική οικονομία μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, σπεύδει να αξιοποιήσει την ευκαιρία και να επιβεβαιώσει την εκτίμηση ότι η Ελλάδα είναι ξανά επενδύσιμη. […]

Ο Πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του αξιοποιούν την ατμόσφαιρα προσδοκιών που επικράτησε αμέσως μετά τις εκλογές και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να αποδειχθεί η ορθότητα της επιλογής του άλλου σχεδίου, του δικού τους φιλελεύθερου σχεδίου, που δεν κατανοούσε και δεν μπορούσε να υπερασπιστεί ο κ. Τσίπρας για πολλούς και διαφορετικούς λόγους.

Επενδύουν στην παρατηρούμενη κινητικότητα της δημόσιας και ιδιωτικής οικονομίας και εκτιμούν ότι αν στους επόμενους μήνες πιστοποιηθούν οι εμφανιζόμενες σήμερα προοπτικές ανάκαμψης θα διασφαλίσουν την πολιτική τους επικράτηση και ηγεμονία για μεγάλο διάστημα. Η αλήθεια είναι ότι για την ώρα η όλη προσπάθεια – επικοινωνιακή και πραγματική επί συγκεκριμένων θεμάτων και προβλημάτων – αποδίδει και δημιουργεί όντως κατάλληλο περιβάλλον.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

-Οι προσδοκίες από τη θετική συγκυρία

-Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πωλήσεις

-Η λύση για τον βραχνά των «κόκκινων» δανείων

-Το σχέδιο Μητσοτάκη για μια «χρυσή διετία» και οι προοπτικές

-Ο πόλεμος κυριαρχίας στην Κεντροαριστερά

Διαβάστε περισσότερα στην ανάλυση του Αντώνη Καρακούση στο «Βήμα της Κυριακής» 

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024