Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδαστική έκταση. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά για την ώρα δεν απειλούνται οι διάσπαρτες κατοικίες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργοστολίου «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα» με τους πολίτες να μεταφέρονται στην παραλία, ενώ όπως επισήμανε ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος «με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο η φωτιά πηγαίνει καλύτερα μετά τις ρίψεις νερού από τα ενάερια μέσα που βρέθηκαν στην περιοχή με το πρώτο φως της ημέρας.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

https://www.facebook.com/criti.thomatos/videos/10156714921193137/

https://www.facebook.com/criti.thomatos/videos/10156714912848137/

Καλύτερη εικόνα στο Λουτράκι

Την ίδια ώρα καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε δασική έκταση στην περιοχή Πίσια στο Λουτράκι Κορινθίας.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα με 26 πυροσβέστες ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Γράψτε το σχόλιο σας