Λευτέρης Αυγενάκης: «Να γίνει η Κρήτη το σπίτι των Εθνικών ομάδων»
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, μετά τη συνάντηση με τους φορείς της Κρήτης, θέτει ως στόχο να γίνει το Ηράκλειο το «σπίτι» των Εθνικών μας ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ
Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συναντήθηκε με τους φορείς της Περιφέρειας και του Δήμου Κρήτης, όπου μίλησαν για την έδρα των Εθνικών ομάδων σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.
Όπως γνωστοποίησε, ο υφυπουργός σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης, στόχος είναι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να στεγαστεί στην Κρήτη και το Ηράκλειο, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο άμεσο μέλλον.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου και αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, Νίκο Συριγωνάκη, τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό, τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ, Νίκο Τζώρτζογλου και τον πρόεδρο της ΕΣΚΗ, Μπάμπη Μαρκάκη, θέσαμε από κοινού ένα στόχο: Να γίνει η Κρήτη, το Ηράκλειο, έδρα των εθνικών ομάδων. Εκείνης του ποδοσφαίρου στο Παγκρήτιο Στάδιο και εκείνης του μπάσκετ στα Δύο Αοράκια.
Γι’ αυτό το σκοπό κινούμαστε όλοι μαζί συντονισμένα, ώστε οι αθλητικές υποδομές να αποκτήσουν τις προδιαγραφές που απαιτούνται. Με συνέργειες και με συστράτευση. Πιστεύουμε ότι ο επόμενος χρόνος θα βρει το Ηράκλειο και συνολικά την Κρήτη σε μια διαφορετική θέση, ακόμα πιο αρμόζουσα εντός της αθλητικής κοινότητας».
Για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, η δήλωση του ‘Ομπλακ «ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί» δεν προκάλεσε έκπληξη. Ηδη, φεύγει και ο Αντουάν Γκριεζμάν
Με σχετική της ανακοίνωση, η Φενέρμπαχτσε ενημέρωσε το κοινό πως ανανέωσε το συμβόλαιό της με τη Euroleague, αφού αρχική συμφωνία εξέπνεε το καλοκαίρι.
Ο Γκαγκάτσης, ενώ βιαζόταν, τελικά παίζει καθυστερήσεις επειδή δεν βγαίνουν οι ψήφοι, ώστε ο Λανουά και οι συνεργάτες να παραμείνουν στην ΚΕΔ. Ετσι οι εξελίξεις πήραν παράταση ενός μήνα