Η L’Equipe για το «έπος» της Γαλλίας κόντρα στις ΗΠΑ
Με τίτλο French Dream κυκλοφόρησε η L'Equipe την επομένη του θριάμβου της Γαλλίας κόντρα στις ΗΠΑ
Μια από τις μεγαλύτερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε η Γαλλία που «πέταξε» εκτός ημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, τις ΗΠΑ.
Οι Γάλλοι υποχρέωσαν τους Αμερικανούς σε ήττα (79-89) για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια και τον άθλο της Εθνικής μας ομάδας στην Σαϊτάμα και φυσικά στην χώρα τους το κλίμα είναι πανηγυρικό.
Χαρακτηριστικό είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Equipe» που κυκλοφόρησε με τίτλο «French Dream» (Γαλλικό όνειρο) και κεντρικό πρόσωπο τον Ρούντι Γκομπέρ. Ο σέντερ των Τζαζ τελείωσε το ματς με 21 πόντους και 16 ριμπάουντ, στη νίκη που όπως δήλωσε μετά το παιχνίδι, είναι η κορυφαία της καριέρας του.
Πλέον βέβαια οι Γάλλοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στον ημιτελικό με την Αργεντινή με στόχο τί άλλο; Την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.
- Περού: Τουλάχιστον 25 τραυματίες και ζημιές από σεισμό 6 Ρίχτερ
- Η Κίνα ανακοινώνει «μεγάλα» στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών

