Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Daniel Johnston - 10 τραγούδια που άλλαξαν την underground μουσική

Daniel Johnston – 10 τραγούδια που άλλαξαν την underground μουσική

Ο Daniel Johnston αφήνει πίσω του έναν -για πολλούς- ανεξερεύνητο μουσικό θησαυρό

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Daniel Johnston, έκανε τον κόσμο της -underground- μουσικής σκηνής να αισθανθεί πιο φτωχός. Η καρδιά του ανθρώπου που μίλησε στα τραγούδια του με ατόφιο συναίσθημα, μια φθινοπωρινή μέρα του Σεπτέμβρη, σταμάτησε να χτυπά. 

Ο περιθωριακός τύπος, με τη φάλτσα φωνή και τους θλιμμένους στίχους που κρύβουν την αισιοδοξία και την πίστη του στις αρετές του ανθρώπινου είδους, αφήνει πίσω του έναν -για πολλούς- ανεξερεύνητο μουσικό θησαυρό. Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι χωρίς τον Daniel Johnston, η indie μουσική δεν θα ήταν η ίδια.

Ο Johnston αποτέλεσε έμπνευση και κινητήριο δύναμη αμέτρητων καλλιτεχνών και τραγουδοποιών, με το μήνυμά του ότι δεν έχει σημασία πόσο σκοτεινή είναι η μέρα που «ο ήλιος λάμπει πάνω σου» γιατί «η αληθινή αγάπη θα σε βρει στο τέλος» .

Ο Νικόλας Άσιμος της Καλιφόρνιας

Ο Daniel Johnston,  γεννιέται το 1961 στην Καλιφόρνια και μεγαλώνει στην Δυτική Βιρτζίνια ενώ η μουσική του καριέρα του ξεκινά, αφού μετακομίζει στο Τέξας. Μοιράζει κασέτες με τα τραγούδια του σε περαστικούς στο δρόμο και η δημοτικότητά του εκτινάσσεται.

Η μουσική του Johnston αγαπήθηκε πολύ και από πολλούς, ενώ με παρέμβαση του Kurt Cobain, ο Johnston παροτρύνεται να συνεχίσει την καλλιτεχνική του πορεία για να υπογράψει με την Atlantic το 1994.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του ο Daniel Johnston, παλεύει με τους προσωπικούς του δαίμονες, αντιμετωπίζοντας τις επιπτώσεις της σχιζοφρένειας και της διπολικής διαταραχής, στοιχεία που είναι εμφανή στα τραγούδια και την καριέρα του, ενώ βρέθηκαν στο επίκεντρο του εκπληκτικού μουσικού ντοκιμαντέρ «The Devil and Daniel Johnston». Την ίδια στιγμή, κινητοποιείται προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ο Daniel Johnston δεν κατάφερε ποτέ να γίνει ιδιαίτερα εμπορικός, όμως δεν σταμάτησε ποτέ να κυκλοφορεί αξιόλογη μουσική και να συμμετέχει σε διάφορα μουσικά projects.

Η επίδραση του στην underground μουσική σκηνή,  μπορεί ίσως να γίνει πιο εύκολα αντιληπτή από τον δίσκο «The Late Great Daniel Johnston: Discovered Covered  ο οποίος περιλαμβάνει διασκευές τραγουδιών του, από καλλιτέχνες όπως οι Tom Waits, The Flaming Lips, TV on the Radio, Eels και Death Cab for Cutie.

1. True Love Will Find You In The End

2. Honey I sure miss you

3. Some Things Last A Long Time

4. Life In Vain

5. Love Not Dead

6. Tell me now

7. Tears Stupid Tears

8. A Little Story

9. Spirit World Rising

10.  Loner

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024