Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σειρήνες για ρουκέτες από την Γάζα ήχησαν την ώρα της ομιλίας Νετανιάχου - Τον απομάκρυναν

Σειρήνες για ρουκέτες από την Γάζα ήχησαν την ώρα της ομιλίας Νετανιάχου – Τον απομάκρυναν

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τη δήλωση - «βόμβα» του Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την κατάληψη της κατεχόμενης Κοιλάδας του Ιορδάνη που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη

Μπαρούτι μυρίζει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τη δήλωση – «βόμβα» του Μπενιαμίν Νετανιάχου σχετικά με την κατάληψη της κατεχόμενης Κοιλάδας του Ιορδάνη που βρίσκεται στη Δυτική Όχθη.

Σωματοφύλακες έτρεξαν και απομάκρυναν τον του Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου από το βήμα μιας προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στο νότιο Ισραήλ, όταν ήχησαν σειρήνες αεράμυνας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες από την Γάζα.

«Αποχωρήστε με ηρεμία» είπε ο Νετανιάχου στο κοινό της συγκέντρωσης λίγο πριν οι σωματοφύλακές του τον μετακινήσουν βιαστικά έξω από την αίθουσα, έδειξε το βίντεο από την ζωντανή μετάδοση που προβαλλόταν σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης του κόμματος Λικούντ.

Ο Νετανιάχου, χωρίς να τραυματιστεί, λεπτά αργότερα, συνέχισε την ομιλία του καθώς σίγησαν οι σειρήνες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την Λωρίδα της Γάζας προς την πόλη Ασντόντ, όπου διεξαγόταν η προεκλογική συγκέντρωση και προς την πόλη Ασκελόν. Και οι δύο ρουκέτες αναχαιτίστηκαν από το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας «Σιδηρούς Θόλος» (Iron Dome).

Καμία οργάνωση του παλαιστινιακού θύλακα δεν ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την εκτόξευση των ρουκετών.

Βόμβα Νετανιάχου: Απειλεί με προσάρτηση της Κοιλάδας του Ιορδάνη

Νωρίτερα ο Νετανιάχου είχε δυναμιτίσει το κλίμα εκφράζοντας την πρόθεσή του να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη στη Δυτική Όχθη σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας ο Νετανιάχου δεσμεύθηκε να προσαρτήσει την Κοιλάδα του Ιορδάνη αν επανεκλεγεί στις επερχόμενες γενικές εκλογές στις 17 Σεπτεμβρίου, αποκαλώντας την περιοχή «αμυντικό τοίχο» της χώρας.

Δήλωσε ακόμη ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι οικισμοί της Δυτικής Όχθης αφότου Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύσει πλήρως το ειρηνευτικό του σχέδιο για την περιοχή που αποκαλεί «συμφωνία του αιώνα».

«(Το ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ θα δημοσιευθεί) αμέσως μετά τις εκλογές, ίσως ακόμη και μέρες, είναι μια μεγάλη πρόκληση, μια μεγάλη ευκαιρία, μια ιστορική ευκαιρία», δήλωσε ο Νετανιάχου.

Μόλις χθες οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ (IDF) ανέφεραν μια απόπειρα επίθεσης με ρουκέτες από την Λωρίδα της Γάζας.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024