Δρίτσας σε κυβέρνηση: Διερεύνηση χωρίς σκοπιμότητες στο θέμα της Λέρου
Τη διερεύνηση του ζητήματος της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο ζητά ο τομεάρχης Εθνικής 'Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ
Τη διερεύνηση του ζητήματος της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο ζητά ο τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και επισημαίνει ότι σε κατάλληλο χρόνο η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση.
«Από την πρώτη στιγμή παρακολουθούμε με την οφειλόμενη σοβαρότητα αλλά και ανησυχία, την έρευνα για το τουλάχιστον περίεργο συμβάν της απώλειας αντιαρματικών και πυρομαχικών σε στρατιωτική μονάδα στη Λέρο. Απέχοντας συνειδητά και υπεύθυνα από οποιαδήποτε σκοπιμοθηρική μικροπολιτική αξιοποίηση, αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας και προσδοκούμε σε αντίστοιχη στάση, από την πλευρά της Κυβέρνησης» σημειώνει ο αρμόδιος τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Με έκπληξη, όμως, διαβάσαμε χθες το βράδυ, τη γραπτή δήλωση του αρμόδιου Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, με βάση την οποία ο κ. Υπουργός επικαλούμενος κάποιες «πρώτες ενδείξεις», σπεύδει αυθαιρέτως και αναρμοδίως να γνωμοδοτήσει, αναφορικά με το χρόνο της απώλειας, χωρίς να περιμένει ως οφείλει, την ολοκλήρωση της διεξαγόμενης έρευνας,» επισημαίνει.
«Σημειώνουμε ότι η δημόσια δήλωση του πρώην Υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας και πρώην ΑΓΕΕΘΑ κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, ότι ο έλεγχος και η καταμέτρηση του στρατιωτικού υλικού σε τέτοιες μονάδες, προβλέπεται και υλοποιείται ως καθημερινή πρακτική, μόνο ως θετική και υπεύθυνη συνεισφορά στην έρευνα μπορεί να εκληφθεί από κάθε καλοπροαίρετο, δεδομένου ότι πάρα πολύ εύκολα μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, όπως επίσης και να ελεγχθεί εάν όντως πραγματοποιείται όλο αυτό το διάστημα ο καθημερινός έλεγχος και η καταμέτρηση».
«Το θέμα είναι σοβαρό. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει πλήρη, αποτελεσματική και χωρίς σκοπιμότητες διερεύνηση και να προστατεύσει το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων» προσθέτει ο κ. Δρίτσας.
«Ζητάμε υπευθυνότητα και πλήρεις απαντήσεις. Στον κατάλληλο χρόνο, κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε από τον κ. Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας επίσημη ενημέρωση, όπως και ενημέρωση ενώπιον των μελών της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων & Συμβάσεων της Βουλής» καταλήγει.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης δοκιμάζεται σε ποδοσφαιρικό challenge μνήμης – Νέο βίντεο στο TikTok
- Φωτιά στην Εύβοια: Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού της Επισκοπής
- Λιακούλη: Ο Μητσοτάκης προσποιείται ότι ζει σε ένα παράλληλο σύμπαν – Να επιστρέψει στη χώρα που εδώ και 7 χρόνια κυβερνά
- Σκαλόνι: «Ανακαλύψαμε ξανά κάτι πραγματικά πολύτιμο…»
- Γιώργος Λιβάνης: Ποιο πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ακυρώσει τις εμφανίσεις του
- Μεσσηνία: Συνελήφθησαν τρεις άνδρες για εμπρησμούς – Πυροσβέστης και πρώην κοινοτάρχης ανάμεσά τους
- Η κριτική σκέψη δεν αρκεί στην εποχή της AI – Γιατί δεν είναι μόνο θέμα μάθησης αλλά και δημοκρατίας
- Μητσοτάκης: Στήνει αφήγημα δικαίωσης μετά την έκθεση της ΕΕ για το Κράτος Δικαίου – Πυρά στην αντιπολίτευση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)


















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442