Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απίστευτο: Για πέντε ώρες δεν λειτουργούσε το σύστημα με τα «βραχιολάκια»

Απίστευτο: Για πέντε ώρες δεν λειτουργούσε το σύστημα με τα «βραχιολάκια»

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, επιβλήθηκε ποινική ρήτρα στην ανάδοχο εταιρεία για την λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων.

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης στην εταιρία που είναι υπεύθυνη για την λειτουργία της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων, το λεγόμενο «βραχιολάκι».

Η αρμόδια Επιτροπή Παρακολούθησης διαπίστωσε κενό σχεδόν πέντε ωρών, από τις 10.00 πμ έως και τις 14.49 μμ στην επιτήρηση των κρατουμένων.

«Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών», αναφέρεται στην απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, με την οποία επιβάλλεται στην εταιρία ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων, ύψους 10.000 ευρώ.

Ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Τι αναφέρει η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης

«Αποδεχόμαστε την από 22-05-2019 εισήγηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής του Έργου «Πιλοτική εφαρμογή της λειτουργίας του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια» και επιβάλλουμε στην Ανάδοχο εταιρεία «G4S ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ-ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ποινική ρήτρα για πλημμελή εκτέλεση συμβατικών υποχρεώσεων ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000,00 €) για τους κάτωθι λόγους:

1. Ο χρόνος που μεσολάβησε έως την ενημέρωση της Τριμελούς Επιτροπής Εποπτείας για την παρακολούθηση της λειτουργίας του συστήματος επιτήρησης ήταν σχεδόν πέντε ώρες (10:00 π.μ. έως 14:49 μ.μ.) κατά παράβαση του άρθρου 3 της Σύμβασης,
2. Δεν ειδοποιήθηκε στο εν λόγω διάστημα κάποιος από τους αρμόδιους φορείς του άρθρου 3, παρ. 1 και 2 του ΠΔ 62/2014,
3. Δημιουργήθηκαν συνθήκες που επέτρεπαν στον επιτηρούμενο να προβεί στην τέλεση αξιόποινης πράξης ή και να δραπετεύσει στο διάστημα των σχεδόν πέντε ωρών».

Δείτε εδώ ολόκληρη την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024