Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θ. Παπαθεοδώρου στο One Channel: Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στα νησιά

Θ. Παπαθεοδώρου στο One Channel: Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στα νησιά

Για το μείζον ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική πολιτική σκηνή μίλησε στην εκπομπή One Talk ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Για το μείζον ζήτημα της προσφυγικής κρίσης, αλλά και τη στάση που πρέπει να κρατήσει η ελληνική πολιτική σκηνή μίλησε στην εκπομπή One Talk ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, στέλεχος ΚΙΝΑΛ.

Ξεκίνησε τη συνέντευξή του σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ με τη φράση «στροφή στην κανονικότητα», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξει την ανάγκη της Ελλάδας να «ανακτήσει την εικόνα μιας κανονικής χώρας».

Επεσήμανε τη σοβαρότητα του προσφυγικού ζητήματος και υποστήριξε πως «αν η Ελλάδα δεν είναι διατεθειμένη να θέσει το ζήτημα της αλλαγής – διαπραγμάτευσης ορισμένων από τους όρους, που είναι πολύ ασφυκτικοί, της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας, τότε θα συσσωρεύονται μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον».

Ο κ. Παπαθεοδώρου εξέφρασε την άποψη πως για να περιοριστεί το ζήτημα του προσφυγικού πρέπει να απεγκλωβιστούν από τα νησιά μεγάλος αριθμός προσφύγων, να προχωρήσουν με ταχύτητα οι διαδικασίες χορήγησης ή απόρριψης ασύλου και να φτιαχτούν δομές φιλοξενίας που θα σέβονται τα ανθρωπινά δικαιώματα.

«Έχει δημιουργηθεί ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στα νησιά» τόνισε το στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. και συμπλήρωσε πως «δεν έχει δρομολογηθεί η εκπαίδευση, η υγειά και η ένταξη των προσφύγων που θα μείνουν στην Ελλάδα», ενώ άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε το φλέγον αυτό ζήτημα.

Ακόμα, ανέδειξε κάποια από τα σκάνδαλα που απασχολούν την κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια, εκ των οποίων η Novartis, τα κοινοτικά κονδύλια της ΕΕ για το προσφυγικό και οι λόγοι χρεωκοπίας της χώρας, αλλά και της εισόδου στο τρίτο μνημόνιο, καλώντας τη Βουλή να μην κωφεύει, αλλά να διενεργήσει έρευνες επί των θεμάτων αυτών.

«Χρειάζονται γενναίες προσπάθειες, συναίνεση και κλίμα σταθερότητας, αλλά και ανάταξη της κοινωνικής συνοχής και του κοινωνικού κράτους, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη για όλους», υποστήριξε ο κ. Παπαθεοδώρου, «και αυτό είναι το στοίχημα», κατέληξε. Τέλος, με αφορμή την επίθεση στους ανήλικους αθλητές της Σχολής του Ολυμπιακού από χούλιγκανς, ο κ. Παπαθεοδώρου υπογράμμισε πως «το ζήτημα της βίας πρέπει να ενταχθεί στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024