Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εικόνες - σοκ από το ετήσιο αυτομαστίγωμα της Ασούρα στην Ελλάδα

Εικόνες – σοκ από το ετήσιο αυτομαστίγωμα της Ασούρα στην Ελλάδα

Oι σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος στη χώρα μας την Ασούρα, επέτειο θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα (τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ)

Oι σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν και φέτος στη χώρα μας την Ασούρα, επέτειο θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, εγγονού του προφήτη Μωάμεθ, ο οποίος που έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα (τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ).

Όπως σε ολόκληρο τον κόσμο, η σημαντικότερη θρησκευτική εορτή των σιιτών λαμβάνει χώρα τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. [Το μουσουλμανικό σύστημα χρονολόγησης θεωρεί σημείο εκκίνησης το έτος της μετανάστευσης (Εγίρα) του Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα. Την πρώτη ημέρα του μήνα Μουχαράμ ως την αρχή του νέου έτους όρισε ο δεύτερος χαλίφης Ομάρ Α’, που βασίλεψε μεταξύ 634 και 644, υπακούοντας στις επιταγές του Κορανίου.]

Στο Περιστέρι, σε αυτοσχέδιο χώρο λατρείας, πραγματοποιήθηκε το ιδιαίτερα σκληρό έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του Χουσεΐν, με δεκάδες πιστούς να αυτομαστιγώνονται χρησιμοποιώντας φραγγέλια (μαστίγια με ιμάντες, στις άκρες των οποίων συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα).

Στην τελετή συμμετέχουν μόνο άντρες, ενώ οι γυναίκες προσεύχονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα. Οι ίδιοι οι πιστοί υποστηρίζουν ωστόσο πως το αυτομαστίγωμα δεν τους το επιβάλλει η θρησκεία, αλλά το επιλέγουν οι ίδιοι προκειμένου να εκφράσουν τη βαθιά τους πίστη.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ, καθώς τα δρώμενα χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη σκληρότητα.

Προσοχή, ακολουθούν πολύ σκληρές εικόνες

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024