Καταιγισμός εξελίξεων στη Βρετανία, λίγες ώρες πριν το κλείσιμο της Βουλής.

Τη Δευτέρα, και ενώ ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε ότι το βράδυ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του κοινοβουλίου, θα αναστείλει τη λειτουργία του έως την 14η Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, ο οποίος έχει γίνει γνωστός για το βροντερό πρόσταγμά του «order», ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από το πόστο του μέχρι την καταληκτική ημερομηνία για το Brexit, δηλαδή την 31η Οκτωβρίου.

Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι δεν θα αμφισβητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αν το Κοινοβούλιο ψηφίσει σήμερα υπέρ αυτής.

Αν, όπως αναμένεται, οι βουλευτές καταψηφίσουν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, όπως έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, θα υποβάλει την παραίτησή του στις 31 Οκτωβρίου, την προγραμματισμένη ημερομηνία για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Υπέγραψε το… επίμαχο νομοσχέδιο η Ελισάβετ

Νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ υπέγραψε το νομοσχέδιο για την αποτροπή ενός άτακτου Brexit, κάνοντας το με αυτό τον τρόπο νόμο.

Η Βασίλισσα έδωσε και τυπικά «Βασιλική Έγκριση» στο νομοσχέδιο της βρετανικής βουλής, το οποίο επιχειρεί να εμποδίσει τον Μπόρις Τζόνσον να οδηγήσει το Λονδίνο εκτός ΕΕ, χωρίς συμφωνία.

​Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στη στήριξη βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, η έγκριση επήλθε παρά τις απειλές του Μπόρις Τζόνσον για την άμεση προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση του Τζόνσον αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της Βουλής των Κοινοτήτων για περίπου πέντε εβδομάδες, από τις 10 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο