Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην περίκλειστη Αμμόχωστο [Εικόνες]

«Τραβάει το σχοινί» η Τουρκία: Επίσκεψη Τσαβούσογλου στην περίκλειστη Αμμόχωστο [Εικόνες]

Ξενάγηση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

Ξενάγηση στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στο ψευδοκράτος.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο λεγόμενος ΥΠΕΞ των κατεχομένων, Κουντρέτ Οζερσάι, ο οποίος ενημέρωσε τον Τσαβούσογλου για τις «ενέργειες» των κατοχικών αρχών στην περιοχή, ενώ σχετική ενημέρωση έλαβε και από την «στρατιωτική ηγεσία» που συνόδευσε τον Τούρκο ΥΠΕΞ στην επίσκεψή του.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, εξάλλου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ανήρτησε βίντεο με όλα τα στιγμιότυπα της παράνομής του επίσκεψης λίγο πριν την αναχώρησή του.

Σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, είδε πρώτα τον Μουσταφά Ακιντζί ενώ στην συνέχεια παρέστη σε συνεδρίαση στρογγυλής τραπέζης η οποία πραγματοποιήθηκε στη λεγόμενη «Προεδρία» παρουσία της ψευδοκυβέρνησης. Εκεί, ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναμένεται να δώσει και την γραμμή της Άγκυρας σε ό,τι αφορά το Κυπριακό.

Για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του πρότεινε στο Κραν Μοντανά να προχωρήσουν σε λύση δυο κρατών.

Αμμόχωστος από ψηλά Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο Ο Κουντρέτ Οζερσάι ξεναγεί τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αμμόχωστο

Στο μεταξύ, σε ανάρτηση για την πρόταση για το ΦΑ, προέβη λίγο πριν την συνάντηση με Τσαβούσογλου, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως αναμενόταν εξάλλου, η Τουρκία μίλησε. Εντολοδόχος ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.Οι ντιρεκτίβες ξεκάθαρες. Πρώτα άτυπη πενταμερής για ξεκαθάρισμα μορφής λύσης και μετά κατάληξη σε όρους αναφοράς για νέες συνομιλίες.

Η επίσκεψη του τούρκου ΥΠΕΞ έρχεται μια μέρα μετά την ανακοίνωση της Άγκυρας ότι προτίθεται να ανοίξει προξενείο στην Αμμόχωστο.

«Θα εγκαινιάσουμε το «γενικό προξενείο» μας στην Αμμόχωστο. Θα είναι η 243η »αποστολή» μας στον κόσμο», ανέφερε ο τούρκος υπουργός, σύμφωνα με το sigmalive.com.

Ωστόσο, ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας δεν σταμάτησε τις προκλήσεις, υποστηρίζοντας ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τους δεσμούς των Τ/κ με την μητέρα πατρίδα».

Ακολούθησε ηχηρή απάντηση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, ο οποίος αποκάλεσε το «προξενείο» άντρο παρανομίας.

«Προξενείο σε άλλο κράτος εγκαθιδρύουν κράτη με συνεννόηση και στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ένα «προξενείο» σε κατεχόμενη με τη βία και λεηλατημένη περιοχή, η οποία δεν έχει την παραμικρή αναγνώριση από κανένα άλλο κράτος, τι είναι; Άντρο παρανομίας και επίδειξη βαρβαρότητας, ίσως;» σχολίασε ο Πρόδρομος Προδρόμου σε ανάρτησή του στο Twitter.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024