Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Audi A5 2019: Αναβάθμιση ουσίας

Audi A5 2019: Αναβάθμιση ουσίας

Aκολουθώντας τα τεχνολογικά χνάρια του ανανεωμένου Α4, το νέο Α5 αποκαλύπτεται βελτιωμένο αισθητικά στα σημεία, με νέο σύστημα infotainment και ήπια υβριδική τεχνολογία να συνοδεύει την πλειονότητα των κινητήρων του προς όφελος της αποδοτικότητας και χωρίς συμβιβασμούς σε επίπεδο ισχύος.

Μετά την ανανέωση του Α4 σε τετράθυρη και πρακτική Avant έκδοση, η Audi προχωρά  στην αναβάθμιση του A5 το οποίο πραγματοποιεί την πρεμιέρα του στην Φρανκφούρτη σε πεντάθυρη Sportback και Coupe, Cabrio εκδόσεις.

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, οι αλλαγές ακολουθούν το μοτίβο του Α4, προσδίδοντας στο Α5 μια πιο σπορ  αισθητική, εφοδιάζοντάς το με ένα νέο σύστημα infotainment και φυσικά με νέους κινητήρες.

Σε επίπεδο σχεδίασης, οι αλλαγές είναι πιο αισθητές στο μπροστινό τμήμα με κυρίαρχη τη νέα γρίλια η οποία μεταβάλλεται αναλόγως την εξοπλιστική έκδοση. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στην περίπτωση της S-Line έκδοσης και φυσικά των S5  παραλλαγών του μοντέλου η γρίλια έχει κυψελοειδές μοτίβο ενώ σε άλλες εκδόσεις έχει τις γνώριμες καθέτους.

Ανασχεδιασμένος επί το επιθετικότερο είναι και ο προφυλακτήρας, ενσωματώνοντας μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα που συμπληρώνονται από ένα πιο προτεταμένο spoiler. Πάνω από τη γρίλια υπάρχει η χαρακτηριστική «σχισμή» που εισήγαγε στο σχεδιαστικό λεξιλόγιο της Audi το Α1. Την εικόνα συμπληρώνουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, προαιρετικά με τεχνολογία matrix LED.

Στο πίσω τμήμα διακρίνονται επίσης ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, ένα νέος διαχύτης ενώ ξαναγραμμένα είναι και τα κατώτερα πλευρικά τμήματα.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί η μεταβολή του infotainment η οποία έχει συμπαρασύρει τη σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, έχοντας εξαλείψει τον περιστροφικό επιλογέα του συστήματος ΜΜΙ. Πλέον στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει μια νέα οθόνη αφής 10,1 ιντσών που υποστηρίζεται από νέο λογισμικό και διαθέτει αναβαθμισμένες εφαρμογές και διασυνδεδεμένες υπηρεσίες.

Το Wi-Fi  hotspot αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών έχει αναβαθμιστεί βάσει των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων και μπορεί να συνδυαστεί με head-up display.

Σε επίπεδο κινητήρων, το A5 ενδίδει στην ήπια υβριδική τεχνολογία καθώς τέσσερις εκδόσεις κινητήρα εφοδιάζονται με το επικουρικό κύκλωμα των 12 Volt το ενισχύει την αποδοτικότητα.

Επίσης όπως και στην περίπτωση του Α4 ή ακριβέστερα των εκδόσεων S4, το νέο S5 (Sportback) αξιοποιεί πετρελαιοκινητήρα 3,0 λίτρων με επικουρικό ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt προσφέροντας ισχύ  347 ίππων και 700 Nm ροπής και μέση κατανάλωση καυσίμου 6,1 λίτρα.

Only in

Ειδικός αναλυτής στο in: Παγίδευσε η Μοσάντ τους βομβητές της Χεζμπολάχ σε συνεννόηση με την προμηθεύτρια εταιρεία;

Η έκτακτη μαζική αγορά τηλεειδοποιητών από την λιβανέζικη οργάνωση για να αποφεύγει δολοφονίες από drones και πυραύλους μέσω στιγμάτων κινητών κι οι αναφορές Ελλήνων ειδικών. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μυστική επιχείρηση του Ισραήλ ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024