Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άκης Δήμας: Πατέρας μου το «κτήνος της Λαμίας»

Άκης Δήμας: Πατέρας μου το «κτήνος της Λαμίας»

Ο ηθοποιός Άκης Δήμας μιλά για την υπόθεση που σόκαρε το πανελλήνιο

Την αποκάλυψη ότι είναι γιος του «κτήνους της Λαμίας», όπως ο ίδιος αποκαλεί τον πατέρα του, έκανε ο ηθοποιός Άκης Δήμας.

Ο νεαρός ηθοποιός  Άκης Δήμας, μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» περιέγραψε τη φρίκη των παιδικών του χρόνων, τα όργια στους στάβλους, το ξύλο και τις βρισιές, αποκαλύπτοντας πως έκανε τα πάντα για να ξεχάσει τα «μαύρα» παιδικά του χρόνια, αλλάζοντας ακόμη και επίθετό του.

«Σε ένα σπίτι – τρώγλη, σε κάποια συνοικία της Λαμίας, ζούσαμε πέντε παιδιά, με μια μάνα μειωμένης αντίληψης και ένα κτήνος. Δεν έχω πάει ποτέ διακοπές στη ζωή μου. Από τα πέντε μου, ο «κύριος» αυτός με ξυπνούσε χαράματα με ξύλο, βρισιές και την φράση: «Ξύπνα γαϊδούρι, να έρθεις μαζί μου στα γουρούνια να με βοηθήσεις». Εκεί όταν πάγωνα από το κρύο και δεν μπορούσα να δουλέψω άλλο, με χτυπούσε με μπετόβεργες για να συνεχίσω – τα γουρούνια του τα πρόσεχε πολύ», αποκαλύπτει ο Άκης Πάνου.

«Δεν ξέρω αν υπάρχει παιδί που έχει δεχτεί που να έχει δεχτεί τόσο bullying και να έχει αντέξει. Στο Δημοτικό ήμουν βρώμικος, ατημέλητος, ντυμένος με κουρέλια. Οι συμμαθητές μου με κορόιδευαν, ήμουν πάντα εκτός παιχνιδιού. Ένα παιδάκι καθισμένο ολομόναχο στο τελευταίο θρανίο της τάξης», θυμάται με πόνο.

«Ο μόνο που του εναντιωνόταν, ο φύλακας άγγελός μου, ήταν ο παππούς μου. Τον χτυπούσε όμως κι εκείνων, και ύστερα φασαρίες, Αστυνομία, ντροπή, κενό και πάλι από την αρχή… έχεις δει – φαντάζομαι – σε ειδήσεις και σε ταινίες στυγνούς δολοφόνους ή «γονείς» που βασανίζουν τα παιδιά τους σε υπόγεια… Κάπως έτσι ήταν και αυτός, ίσως και χειρότερα», συμπληρώνει.

Ο Άκης Δήμας έφυγε από τη Λαμία το 2011, άλλαξε το όνομα του και πολύ γρήγορα με το ταλέντο του έγινε ένα από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης. Ο ίδιος προσπαθούσε για αρκετά χρόνια να κρατήσει μυστικό το δράμα που βίωνε στην οικογένειά του. Σπούδασε μόνος του, χωρίς ποτέ κανείς να τον ρωτήσει αν ζει ή αν πέθανε.

Ιστορία φρίκης

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο πριν από μερικούς μήνες, όταν έγινε γνωστό ότι ο τα τρία αγόρια της οικογένειας κατηγόρησαν τον πατέρα τους ότι εξέδιδε την αδερφή τους από την ηλικία των 13 ετών σε γείτονες, για το ποσό των 10 και 20 ευρώ.

Η υπόθεση με την σεξουαλική εκμετάλλευση της 18χρονης σήμερα κοπέλας, φέρεται να έχει ξεκινήσει τουλάχιστον από το 2013, ωστόσο σε βάρος του «πατέρα» ο οποίος είναι δημόσιος υπάλληλος, ενώ διατηρεί και ιδιωτική επιχείρηση, υπάρχουν πολλές ακόμη κατηγορίες σχετικά με τις συμπεριφορές του απέναντι και στα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά του.

Τι δήλωσε ο δικηγόρος Δημήτρης Κρούπης, που είχε αρχικά την εξουσιοδότηση να αναλάβει την υπόθεση:

Οι καταθέσεις των παιδιών για τα όσα βίωναν στα χέρια του είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Έβαζε τα παιδιά από ηλικία των 5 ετών να δουλεύουν στο χοιροστάσιο που διατηρούσε κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ τα χτυπούσε για ασήμαντες αφορμές.

«Έχω δει με τα μάτια μου τον πατέρα μου να δένει με αλυσίδα από το λαιμό την αδελφή μου την Μαρία σε ηλικία 4 ετών. Σαν να ήταν σκυλί. Δεν ξέρω αν το πρόβλημα (νοητική υστέρηση) που έχει η Μαρία είναι αποτέλεσμα του προβλήματος που έχει η μητέρα μου ή είναι από τα δεσίματα του πάτερα μου και το ξύλο που της έριχνε…», λέει ένα από τα αδέλφια του άτυχου κοριτσιού.

Ο 53χρονος, ο οποίος προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή μαζί με τους άλλους δύο συγκατηγορούμενούς του, είχε μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή, αρνούμενος τα πάντα. Στρεφόμενος κατά του μεγαλύτερου γιου του που έχει φύγει εδώ και πολλά χρόνια από το πατρικό, υποστήριξε πως δε μιλάνε από το 2005.

«Είμαστε τσακωμένοι! Όταν ήταν 15 – 16 ετών πήγε και με κατήγγειλε ότι τον βίασα. Κάτι που δεν αποδείχτηκε. Ούτε αυτό θα αποδειχτεί τώρα και θα γυρίσει εναντίον του. Θα τον μηνύσω και θα χάσει και τη δουλειά του. Όποιος με συκοφάντησε θα τιμωρηθεί», είχε πει ο πατέρας.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024