Ο κ. Παναγιώτης Αβραμίδης εκλέχθηκε νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

«Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο», τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης που προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος.

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις» το μήνυμα του δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Οι δημαιρεσίες για την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Κυριακή, σε ειδική συνεδρίαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.

Πρόεδρος εκλέχθηκε ο Παναγιώτης Αβραμίδης, αντιπρόεδρος ο Μιχάλης Αγρανιώτης και γραμματέας δημοτικού συμβουλίου η κυρία Ευαγγελία Δρίτσα-Αποστόλου.

Μώραλης: Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις

«Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μας. Είναι μια καινούρια αρχή. Πιστεύω ότι μπορούμε να πετύχουμε ευρύτερες συναινέσεις. Αυτό ζητάει ο κόσμος του Πειραιά, ζητά έναν καλύτερο Πειραιά, μια καλύτερη καθημερινότητα» τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και πρόσθεσε:

«Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να εργαστούμε σκληρά και η πλειοψηφία και οι υπόλοιπες παρατάξεις. Είναι προφανές – και έτσι πρέπει – ότι η αντιπολίτευση θα κάνει την αντιπολίτευση εκεί που νομίζει ότι πρέπει να την κάνει, αλλά πιστεύω ότι στα δημοτικά συμβούλια θα επιτευχθούν ευρύτερες συναινέσεις, όχι γιατί μας υποχρεώνει ο Νόμος, αλλά επειδή πραγματικά πιστεύουμε σε αυτές.»

» Νομίζω ότι είναι μια εποχή που οι συγκυρίες είναι θετικές για την πόλη μας. Αν εργαστούμε όλοι με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πόλης και των κατοίκων θα επιτύχουμε.»

» Συγχαρητήρια στον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό που ζητώ εγώ από όλους τους δημοτικούς συμβούλους, είναι ότι πρέπει να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις, στην Οικονομική Επιτροπή, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και στα Διοικητικά Συμβούλια των Δημοτικών Επιχειρήσεων, του Ο.Π.Α.Ν., της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της ΔΗ.ΡΑ.Π.. Η παρουσία η δική μας είναι επιβεβλημένη. Έτσι περνάμε και ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία».

«Δεδομένου ότι η Ινδία είναι και τιμώμενο κράτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και μνημονεύθηκαν πολλά ρητά του μεγάλου Ινδού Γκάντι, να αναφέρω ότι : ‘Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έλθει’. Με αυτόν τον γνώμονα θα λειτουργήσουμε. Αν όλοι αλλάξουμε, πρώτα εμείς τους εαυτούς μας, έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε και την πόλη. Είμαι βέβαιος και αισιόδοξος ότι θα έχουμε όλοι μια πολύ καλή θητεία» κατέληξε ο κ. Μώραλης.

Μαρινάκης: Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο

Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος προήδρευσε στη διαδικασία των δημαιρεσιών ως ο πρώτος σε σταυρούς εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, στην τοποθέτησή του επεσήμανε:

«Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία. Αυτό που θα θέλαμε όλοι είναι ένα ενωμένο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα προσπαθήσει να λύσει όσα περισσότερα προβλήματα μπορεί για τον Πειραιά μας. Στόχος μας είναι να παράξουμε αποτελεσματικό έργο. Σας ευχαριστώ».

Αβραμίδης: Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε

Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Παναγιώτης Αβραμίδης, σε δήλωσή αμέσως μετά την εκλογή του, σημείωσε:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Μώραλη που με τίμησε με την πρότασή του αυτή για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και όλους εσάς τους αγαπητούς συναδέλφους για την εμπιστοσύνη σας να με εκλέξετε στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά.»

» Θα τιμήσω την εντολή που μου δίνετε και θα ασκήσω τα καθήκοντά μου, με γνώμονα τον σεβασμό στην δημοκρατική λειτουργία του θεσμού, στον κανονισμό λειτουργίας του Οργάνου και φυσικά στη διευκόλυνση της συνεργασίας όλων των παρατάξεων, προς όφελος του Δήμου και των δημοτών μας. Υποδεχόμαστε τα νέα μέλη με τις ευχές μας για μια νέα, καλή και δημιουργική θητεία. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, σας καλωσορίζουμε στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Τα αποτελέσματα των δημαιρεσιών

Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά 

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Παναγιώτης Αβραμίδης

Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Μιχάλης Αγρανιώτης

Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά: Ευαγγελία Δρίτσα – Αποστόλου

Οικονομική Επιτροπή

Τακτικά Μέλη

Αλέξανδρος Αργουδέλης

Αντωνία Καρακατσάνη

Γρηγόριος Καψοκόλης

Χαραλαμπία Ζηλάκου

Κυριάκος Μανωλάκος

Κυριακή Μπουρδάκου

Δημήτριος Γκερλές

Αλέξανδρος Κοτέας

Αναπληρωματικά Μέλη

Ανδριάνα Ζαρακέλη

Ιωάννης Βοϊδονικόλας

Ιωσήφ Βουράκης

Χαρουτιούν Μαρκαριάν

Ιωάννης Κατσαφάδος

Δημήτριος Βλαχάκος

Παναγιώτης Αναστασάκος

Παναγιώτης Βουτυράκος

Διαμάντω Μανωλάκου

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Τακτικά Μέλη

Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου

Ιωάννης Βοϊδονικόλας

Λεωνίδας Μανωλάκος

Ιωσήφ Βουράκης

Αντώνιος Μόραντζης

Γεώργιος Βίτσας

Νικόλαος Μπελαβίλας

Ευαγγελία Δρίτσα -Αποστόλου

Γρηγόρης Μόφορης

Αναπληρωματικά Μέλη

Κυριάκος Σιγαλάκος

Αλεξάνδρα Γερασιμούλα Τουμαζάτου

Αλέξανδρος Τζεφεράκος

Αλέξανδρος Αργουδέλης

Αλέξανδρος Καμαράτος

Ιωάννης Κατσαφάδος

Σταυρούλα Μελά

Διαμάντω Μανωλάκου

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο