Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Σε εξέλιξη η διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Άρχισαν σήμερα οι προετοιμασίες για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, προβάλλοντας εικόνες από λεωφορεία που αναχωρούν από την φυλακή του Λεφόρτοβο στη Μόσχα και ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι αυτοί έφθασαν στο αεροδρόμιο

Άρχισαν σήμερα οι προετοιμασίες για την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ρωσίας, προβάλλοντας εικόνες από λεωφορεία που αναχωρούν από την φυλακή του Λεφόρτοβο στη Μόσχα και ανακοινώνοντας στη συνέχεια ότι αυτοί έφθασαν στο αεροδρόμιο.

«Τα λεωφορεία αναχώρησαν από τη φυλακή του Λεφόρτοβο στο πλαίσιο των προετοιμασιών για την ανταλλαγή κρατουμένων» μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το δίκτυο πληροφόρησης Rossiya 24.

Ανταποκριτές του AFP είδαν δύο οχήματα με φιμέ τζάμια να αναχωρούν υπό αστυνομική προστασία από τη φυλακή αυτήν, που είναι υψίστης ασφαλείας.

Λίγο αργότερα το εν λόγω δίκτυο μετέδωσε ότι τα λεωφορεία αυτά έφθασαν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, ένα τμήμα του οποίου χρησιμοποιείται για τις κυβερνητικές πτήσεις.

Ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, είχε ανακοινώσει την Πέμπτη μια προσεχή «μεγάλη» ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ των δύο χωρών, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει πότε θα γινόταν αυτή.

Το μέτρο αυτό, είχε σημειώσει, θα αποτελέσει «ένα μεγάλο βήμα προς την εξομάλυνση των σχέσεων» μεταξύ των δύο χωρών, μετά την άνοδο στην εξουσία στην Ουκρανία του πρώην ηθοποιού Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το Μάιο.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή της Ουκρανίας, την οποία επικαλείται το AFP, το Κίεβο και η Μόσχα προχωρούν στην ανταλλαγή 70 κρατουμένων, στην πρώτη ανταλλαγή που γίνεται σε αυτό το εύρος μεταξύ των δύο χωρών από το 2014, όταν άρχισε η κρίση μεταξύ τους.

Η επιχείρηση αυτή αφορά 35 κρατουμένους από την κάθε πλευρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταξύ των κρατουμένων αυτών βρίσκονται οι 24 ουκρανοί ναύτες του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού που είχαν συλληφθεί πέρσι από τη Ρωσία, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο δικηγόρος τους, Νικολάι Πολοζόφ.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχω, αυτοί βρίσκονται στο ένα όχημα. Και οι 24» σημείωσε ο Πολοζόφ, προσθέτοντας ότι αναμένεται να φθάσουν στην Ουκρανία «εντός των προσεχών ωρών».

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του ουκρανού σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, που ήταν φυλακισμένος στη Ρωσία, δήλωσε ότι και αυτός βρίσκεται μεταξύ των 35 Ουκρανών που θα μεταφερθούν από τη Μόσχα στο Κίεβο, στο πλαίσιο της ανταλλαγής κρατουμένων σήμερα.

Ο Μαρκ Φεϊγκίν, ο δικηγόρος του ουκρανού σκηνοθέτη, δήλωσε ότι και οι 24 ουκρανοί ναύτες του Ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού που είχαν συλληφθεί στο Στενό Κερτς πέρσι από τη Ρωσία βρίσκονται μεταξύ αυτών που αφορά η εν λόγω ανταλλαγή κρατουμένων.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024