Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Δέκα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Ιταλία: Δέκα εντάλματα σύλληψης υπόπτων για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας

Η ιταλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον 10 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι οι οκτώ είναι τυνησιακής καταγωγής και οι δύο Ιταλοί

Η ιταλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον 10 ανθρώπων που είναι ύποπτοι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι οι οκτώ είναι τυνησιακής καταγωγής και οι δύο Ιταλοί, καθώς και ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ιμάμης στην Τέραμο του Αμπρούτσο, στην κεντρική Ιταλία.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι ύποπτοι ότι «είχαν δηλώσει πολλές φορές ψευδή λογιστικά στοιχεία σε διάφορες εταιρείες, για να εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά, εν μέρει μέσω φοροδιαφυγής», διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας της Άκουιλα, στο Αμπρούτσο.

Τα χρήματα αυτά χρησίμευαν «επίσης στη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που συνδέονται με τη φανατική οργάνωση Αλ Νόσρα», την πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα τμήμα των ποσών αυτών προοριζόταν επίσης για ιμάμηδες στην Ιταλία, «ένας από τους οποίους καταδικάστηκε τελεσιδίκως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την άσκηση διεθνούς τρομοκρατίας», προστίθεται στο κείμενο που δημοσίευσε η εισαγγελία.

Μεταξύ των 10 προσώπων που συνελήφθησαν βρίσκεται, εκτός του ιμάμη, μια ιταλίδα λογίστρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, στην οποία διευκρινίζεται επίσης ότι κατασχέθηκαν αγαθά, χρήματα και ακίνητη περιουσία, αξίας «άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ».

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024