Φορολογικά μέτρα ελάφρυνσης για πολίτες και επιχειρήσεις, αναστολή του ΦΠΑ για 3 χρόνια για τις νέες οικοδομές, καθώς και μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μεταξύ 10.000 ευρώ στο 9% από 22% που είναι σήμερα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Βελλίδειο η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 8 το βράδυ.

Ο κ. Μητσοτάκης, θα ξεδιπλώσει το όραμά του για μία καλύτερη Ελλάδα και θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μειώσεις φόρων, στην προσέλκυση επενδύσεων καθώς και στο ξεμπλοκάρισμα μεγάλων πρότζεκτ, όπως αυτό στο Ελληνικό. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινώσει ότι διατηρείται το αφορολόγητο ενώ θα μιλήσει για το σχέδιο του που αφορά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει για συμφωνία αλήθειας με το λαό, ενώ για την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης αναμένεται να πει πως  «μέσα σε τόσες μόνο ώρες λύθηκαν προβλήματα που χρόνιζαν για μήνες ή και χρόνια».

Ο πολίτης, όμως, θα προσθέσει ο κ. Μητσοτάκης, «διαπιστώνει ότι είμαστε μια κυβέρνηση που νοιάζεται όχι μόνο για τα μεγάλα, αλλά και τα μικρά. Δίνουμε κάθε μέρα μάχη για να κάνουμε λίγο καλύτερη και πιο εύκολη την καθημερινότητα όλων, και ιδίως των πιο ευάλωτων από εμάς».

Αναφορικά με τα θέματα της Οικονομίας αλλά και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, θα τονίσει πως η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης αλλά μια χώρα με αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αφήσει αιχμές και κατά του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα με αυτοπεποίθηση που συμμετέχει ενεργά στα ευρωπαϊκά δρώμενα. «Ούτε νταούλια ούτε ζουρνάδες. Μόνο σκληρή δουλειά, σοβαρότητα, καλή προετοιμασία και έμφαση στο αποτέλεσμα» θα πει σχολιάζοντας προφανώς την περίφημη φράση του τέως πρωθυπουργού για τα νταούλια και τους ζουρνάδες.

Έμφαση σε Οικονομία και Ανάπτυξη

Ο κ. Μητσοτάκης θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα θα κερδίσει και πάλι την αξιοπιστία με της με ένα τολμηρό κύμα μεταρρυθμίσεων ενώ για το κρίσιμο θέμα των πλεονασμάτων, θα τονίσει και πάλι πως «στην κατάλληλη συγκυρία και με όπλο τα θετικά μας αποτελέσματα θα διεκδικήσουμε πιο ρεαλστικά ετήσια πρωτογενή πλεονάσματα.

Τα μέτρα ελάφρυνσης

Αναφορικά με τα μέτρα ελάφρυνσης ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη μείωση του συντελεστή για τα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ στο 9% από 22% σήμερα ενώ εφεξής ο φόρος στα νέα αγροτικά σχήματα θα είναι μόνο 10%. Επίσης θα ανακοινώσει πως διατηρείται το αφορολόγητο.

Ακόμη θα τονίσει πως:

– Μειώνεται ο φόρος επιχειρήσεων από 28% στο 24%. Και στα μερίσματα από 10%  σε 5%.

-Αναστέλλεται για 3 χρόνια ο ΦΠΑ στις νέες οικοδομές.

– Δίνεται έκπτωση 40% στις δαπάνες για ανακαίνιση ή για αναβάθμιση των κτιρίων.

-Αναστέλλεται και ο φόρος υπεραξίας των ακινήτων.

Αναφορικά με τις επενδύσεις θα αναφερθεί εκτενώς στα πολλά δυναμικά επιχειρηματικά σχέδια που είναι σε εξέλιξη και τα οποία – όπως θα τονίσει – θα προσφέρουν στη χώρα δημόσια έσοδα και στους πολίτες θέσεις εργασίας και καλές αμοιβές. Ειδική μνεία θα κάνει και στον Τουρισμό με τις νέες επενδύσεις σε  Κασσιόπη, Αφάντου και Ελούντα.

Στήριξη της απασχόλησης

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στα ζητήματα της απασχόλησης, στην  προστασία των εργαζομένων, στη στήριξή της πλήρους απασχόλησης και βέβαια στη δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

«Η υπερ-ρύθμιση και o ασφυκτικός έλεγχος στο όνομα δήθεν της προστασίας των εργαζομένων, φέρνει αντίθετα αποτελέσματα: Η ψηφιακή  πραγματικότητα είναι το τέταρτο πεδίο όπου κρίνεται η Ανάπτυξη για Όλους! Γιατί ο 21ος αιώνας απαιτεί, πρώτα από όλα, ένα Ψηφιακό Κράτος! Γρήγορο, αποτελεσματικό και παραγωγικό υπέρ του πολίτη» αναμένεται να τονίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στους ψηφιακούς δείκτες όπου η Ελλάδα εμφανίαεται ουραγός.  «Δέσμευσή μας, λοιπόν, είναι εντός τετραετίας η χώρα να βρεθεί στον μέσο όρο της Ένωσης. Ξεκινώντας με το εθνικό πλαίσιο κατά της γραφειοκρατίας με εργαλείο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» θα τονίσει.

Παρατηρητήριο Γραφειοκρατίας

Στο πλαίσιο των μέτρων για την καταπολέμηση της γραφεικοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει τη θεσμοθέτηση Παρατηρητηρίου  Γραφειοκρατίας, με αποστολή την κυλιόμενη αποτύπωση των διοικητικών βαρών που προκύπτουν από νόμους ή από αποφάσεις της Διοίκησης, για επιχειρήσεις, πολίτες και υπαλλήλους.

Πριν από το τέλος του χρόνου, θα έχει προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες. Που δεν θα έχουν, απλώς, μία φωτογραφία και μερικά στοιχεία κατόχου αλλά θα ενσωματώνουν μια εξελιγμένη υποδομή, με ψηφιακές υπογραφές, η οποία θα επιτρέπει την λεγόμενο «απομακρυσμένη ταυτοποίηση».

Θα τονίσει δε, ότι «θα μπορούμε, έτσι, με ασφάλεια να έχουμε πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες από το σπίτι ή τη δουλειά» .

Ειδικό κομμάτι στην ομιλία του θα είναι αφιερωμένο σε έργα στη Θεσσαλονίκη και για τη βόρεια Ελλάδα. Μεταξύ άλλων θα ανακοινώσει την προώθηση νομοθετικών πράξεων για την παραχώρηση 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας.

Το ακίνητο στην Περαία θα φιλοξενήσει το «Thess/Intec». Ένα νέο πάρκο καινοτομίας το οποίο θα χρηματοδοτήσει η ιδιωτική πρωτοβουλία.
Πρόκειται για ένα τεχνολογικό πάρκο που θα προσελκύσει επενδύσεις στην οικονομία της γνώσης. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει από τώρα μνημόνια συνεργασίας ώστε να αναβαθμίσουν εκεί τα ερευνητικά τους τμήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο