Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φεστιβάλ Βενετίας: Στην ταινία Joker ο Χρυσός Λέοντας

Φεστιβάλ Βενετίας: Στην ταινία Joker ο Χρυσός Λέοντας

Το Joker του Τοντ Φίλιπς κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

Το Joker του Τοντ Φίλιπς, η ταινία που μεταφέρει την ιστορία του μεγαλύτερου εχθρού του Μπάτμαν στην μεγάλη οθόνη με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ σε μια σπουδαία ερμηνεία, κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα του 76ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κερδίζοντας πρώτη θέση στην κούρσα των επερχόμενων Όσκαρ.

H ταινία προσεγγίζει τον -ίσως- πιο διάσημο viland χαρακτήρα της DC, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα στη μεγάλη οθόνη, με ελάχιστες έως κόμικ αναφορές, ενώ ο Χοακίν Φοίνιξ φαίνεται πως στα φετινά βραβεία Όσκαρ θα αναμετρηθεί με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, για το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο.

Δείτε ακόμα – Χοακίν Φοίνιξ: Απόλυτη αποθέωση για το Joker στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η πρεμιέρα της ταινίας Joker στο Φεστιβάλ Βενετίας ενθουσίασε το κοινό, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι επί οκτώ λεπτά τους συντελεστές του φιλμ μετά την προβολή του.

Τόσο η ερμηνεία του εξαιρετικά ταλαντούχου Χοακίν Φοίνιξ, όσο και η μοναδική προσέγγιση του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς σε αυτή τη σκοτεινή ταινία, που έχει ως θέμα το origin story του εμβληματικού «κακού» του Μπάτμαν, προκάλεσαν αίσθηση στην 76o Φεστιβάλ Κινηματογράφου στην γραφική ιταλική πόλη, κατακτώντας τελικά και τον Χρυσό Λέοντα.

Το μεγάλο βραβείο της κριτικής επιτροπής της Μόστρα κέρδισε η ταινία J’accuse (Κατηγορώ) του Γαλλοπολωνού, Ρομάν Πολάνσκι, αν και ο ίδιος ο σκηνοθέτης έλαμψε δια της απουσίας του από το Φεστιβάλ.

Δείτε ακόμη – Στο Φεστιβάλ Βενετίας το «Κατηγορώ» του Πολάνσκι εν μέσω αντιπαραθέσεων

Ο Ιταλός Λούκα Μαρινέλι στην ταινία Martin Eden κέρδισε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας ενώ η Γαλλίδα Αριάν Ασκαρίντ στην ταινία «Gloria Mundi» κέρδισε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Βενετίας.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024