Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντισεισμική προστασία

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για την αντισεισμική προστασία

Για τους σεισμούς και τη σημασία της αντισεισμικής προστασίας στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή One Line Weekend o Καθηγητής Αντισεισμικής Προστασίας, Παναγιώτης Καρύδης

Για τους σεισμούς και τη σημασία της αντισεισμικής προστασίας στην Ελλάδα μίλησε στην εκπομπή One Line Weekend o Καθηγητής Αντισεισμικής Προστασίας, Παναγιώτης Καρύδης.

«Δεν είναι καινούργιο το θέμα των σεισμών στην Ελλάδα. Μετά από σεισμούς, εμείς κάνουμε εισηγήσεις, προσπαθούμε να προτείνουμε πράγματα. Δυστυχώς η διοίκηση είναι πολύ αργή. Πρέπει να συμβούν άσχημα πράγματα για να ληφθεί μια απόφαση» σχολίασε ο καθηγητής και πρότεινε τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες.

«Ο κόσμος οφείλει να διεκδικεί μια αντισεισμική κατασκευή. Και να μη κάνει αλλαγές ή προσθήκες στα κτίρια. Να βλέπει το είδος του εδάφους πριν αγοράσει σπίτι και να συντηρεί με σχολαστικότητα το κτίριο. Γερνάνε τα κτίρια, υποφέρουν. Και ειδικά στην Ελλάδα που είμαστε σεισμική χώρα. Οι σεισμοί επαναφέρουν προηγούμενες βλάβες και τις επηρεάζει» συμπλήρωσε.

«Η αντισεισμική προστασία είναι βασική παράμετρος κοινωνικής πολιτικής. Γιατί στους σεισμούς πλήττονται συνήθως τα χαμηλότερα κοινωνικά εισοδήματα» τόνισε ο κ. Καρύδης.

«Στην Ελλάδα μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς. Και πάντοτε οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας το παράδειγμα των Ιονίων Νήσων. Ένας σεισμός της τάξης του 5,3 της κλίμακας Ρίχτερ, περνά απαρατήρητος» υπογράμμισε και είπε ότι δεν πρέπει να μας απασχολούν τόσο τα ενεργά ρήγματα για επικείμενους σεισμούς, μια και «υπάρχουν και πολλοί σεισμοί εκτός ρηγμάτων».

Κανένας έλεγχος σε 63.000 ακίνητα

Για το ζήτημα που αποκάλυψε η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», δηλαδή ότι δεν έγινε κανένας έλεγχος σε 63.000 ακίνητα 20 χρόνια μετά τον σεισμό της Πάρνηθας το 1999, τόνισε πως «ένας μηχανικός μπορούσε να δηλώσει ότι επισκευάστηκε ένα σπίτι, χωρίς να το ελέγξει μια υπηρεσία ότι όντως επισκευάστηκε. Αυτό συνέβαινε για να αποχαρακτηριστούν τα σπίτια και να πωληθούν».

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024