Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά για τις 120 δόσεις: Πότε χάνεται η ρύθμιση

Τα μυστικά για τις 120 δόσεις: Πότε χάνεται η ρύθμιση

Ποια είναι τα σημεία κλειδιά που πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες ώστε να υπαχθούν στη ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων στην πλατφόρμα για τις 120 δόσεις, ωστόσο ο οφειλέτες θα πρέπει να ιδιαίτερα προσεκτικός διότι εύκολα χάνεται η ρύθμιση.

Προσοχή! Με βάση τα όσα προβλέπει η φορολογική νομοθεσία με την απώλεια της ρύθμισης ενεργοποιούνται μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως είναι οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και εισοδήματος και απαιτήσεων του οφειλέτη στα χέρια τρίτων (πχ ενοίκια).

Πότε χάνεται η ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, η ρύθμιση χάνεται με συνέπεια την υποχρεωτική άμεση καταβολή του υπολοίπου της οφειλής, εάν ο οφειλέτης:

  • δεν καταβάλλει δύο (2) συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης ή καθυστερήσει την καταβολή των δύο (2) τελευταίων δόσεων της ρύθμισης για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα,
  • δεν υποβάλλει τις προβλεπόμενες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και του φόρου προστιθέμενης αξίας, καθ’ όλο το διάστημα της ρύθμισης των οφειλών του και μέχρι την εξόφλησή της, εντός τριών (3) μηνών το αργότερο από την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής τους ή εντός τριών (3) μηνών από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος, εφόσον η προθεσμία υποβολής έχει παρέλθει πριν την υπαγωγή σε αυτή,
  • δεν εξοφλήσει ή ρυθμίσει ή τακτοποιήσει κατά νόμιμο τρόπο τις οφειλές του, καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης εντός διμήνου από τη λήξη προθεσμίας καταβολής τους ή εντός διμήνου από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση, εφόσον η προθεσμία καταβολής τους έχει παρέλθει πριν την υπαγωγή σε αυτή.
  •  υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις καθ’ υποτροπή. Ως υποτροπή νοείται η διαπίστωση με την έκδοση πράξης επιβολής προστίμου εκ νέου διάπραξης φορολογικών παραβάσεων, όπως είναι η μη έκδοση αποδείξεων.

Ήδη έχει ανοίξει η εφαρμογή για τη νέα μορφή της ρύθμισης των 120 δόσεων προς τη φορολογική διοίκηση (www.aade.gr).

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης για 120 δόσεις: Οι πολίτες να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη

Η νέα ρύθμιση περιλαμβάνει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με την προηγούμενη μορφή της, όπως είναι η χαμηλότερη ελάχιστη δόση, το μειωμένο επιτόκιο καθώς και η χαλάρωση των κριτηρίων για την ένταξη των επιχειρήσεων.

Τι περιλαμβάνει η ρύθμιση

Οι αλλαγές που περιλαμβάνει η νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, προς τη φορολογική διοίκηση, είναι οι εξής:

  • η ελάχιστη δόση μειώθηκε από τα 30 στα 20 ευρώ
  • το επιτόκιο της ρύθμισης περιορίστηκε από το 5% στο 3%
  • δυνατότητα ρύθμισης σε 120 δόσεις χωρίς κριτήρια μπορούν να υπαχθούν οι επιχειρήσεις οι οποίες έχουν βασική οφειλή έως και ένα εκατομμύριο ευρώ
  • αίρονται τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στους φορολογούμενους που εντάσσονται στη ρύθμιση

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024