Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tυφώνας Ντόριαν: Συνεχίζει την επέλασή του - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Tυφώνας Ντόριαν: Συνεχίζει την επέλασή του – Ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, Νέα Αγγλία, προτού «χτυπήσει» τον Καναδά και συγκεκριμένα την περιοχή Atlantic Canada, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο τυφώνας Ντόριαν συνεχίζει το καταστροφικό του πέρασμα, καθώς ετοιμάζεται να «χτυπήσει» και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, αφού ισοπέδωσε κυριολεκτικά τις Μπαχάμες και προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη Βόρεια Καρολίνα.

Αν και αποδυναμωμένος, ο τυφώνας Ντόριαν εξακολουθεί να προκαλεί ακραία καιρικά φαινόμενα στη Βόρεια Καρολίνα και στη νοτιοανατολική Βιρτζίνια, ενώ αναμένεται να συνεχίσει το καταστροφικό του πέρασμα, κάνοντας την εμφάνισή του και σε άλλες περιοχές των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο τυφώνας κατευθύνεται προς τη βορειοανατολική περιοχή των ΗΠΑ, Νέα Αγγλία, προτού «χτυπήσει» τον Καναδά και συγκεκριμένα την περιοχή Atlantic Canada, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Τα… πήρε και τα σήκωσε ο Ντόριαν στη Βόρεια Καρολίνα

Ο τυφώνας έπληξε σήμερα την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνα με ανέμους που έφταναν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Περισσότερα από 330.000 σπίτια και επιχειρήσεις είχαν μείνει χωρίς ρεύμα στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα το πρωί της Παρασκευής. Και στις δύο Πολιτείες έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τα σχολεία παραμένουν κλειστά, ενώ λειτουργούν καταφύγια για όσους αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα περισσότεροι από 900.000 άνθρωποι διατάχθηκαν να εκκενώσουν τις περιοχές όπου κατοικούν, όμως δεν είναι σαφές πόσοι από αυτούς υπάκουσαν στην εντολή των αρχών.

Οι Αρχές στη Βόρεια Καρολίνα πιστεύουν ότι πολλοί άνθρωποι ενδέχεται να έχουν εγκλωβιστεί λόγω πλημμυρών.

Ο Σον Κόνερι έσωσε το σπίτι του στις Μπαχάμες

​Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο τυφώνας «σάρωσε» τις Μπαχάμες, αφήνοντας πίσω του τουλάχιστον 30 νεκρούς και άνευ προηγουμένου καταστροφές.

Ο διάσημος ηθοποιός Σον Κόνερι, ο οποίος ζει από το 1990 μόνιμα στις Μπαχάμες, κατάφερε να σώσει την έπαυλή του στο νησί Νιού Πρόβιντενς, καθώς φρόντισε αυτό να ασφαλιστεί καλά ακολουθώντας όλες τις οδηγίες των αρχών.

Δηλώνοντας τυχερός, ο θρύλος του σινέμα ανέφερε ότι: «Η ζημιά εδώ δεν ήταν μεγάλη. Είχαμε προετοιμαστεί για τον τυφώνα Dorian, όλα ήταν έτοιμα εκ των προτέρων, δεν το ρισκάραμε και ξέραμε τι έπρεπε να κάνουμε».

Όπως είπε στη Daily Mail ο Σον Κόνερι, το προσωπικό της έπαυλης έχει εμπειρία στους τυφώνες.

Έτσι, ασφάλισαν όλα τα παράθυρα, μετακίνησαν όλα τα έπιπλα κήπου στο εσωτερικό της κατοικίας και φυσικά κλείστηκαν όλοι μέσα στο σπίτι.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024