Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φινλανδία: Δεν φαίνεται πιθανή η συμφωνία με το Λονδίνο για το Brexit

Φινλανδία: Δεν φαίνεται πιθανή η συμφωνία με το Λονδίνο για το Brexit

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άντι Ρίνε δήλωσε ότι η προοπτική ενός συμβιβασμού με το Λονδίνο για συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν φαίνεται τώρα πιθανή»

Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας Άντι Ρίνε δήλωσε ότι η προοπτική ενός συμβιβασμού με το Λονδίνο για συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν φαίνεται τώρα πιθανή». Η Φιλανδία είναι η χώρα που ασκεί την εξάμηνη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει εκεί. Είναι αρκετά προφανές ότι δεν θα πετύχουμε μια συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο Άντι Ρίνε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβολίου Νταβίντ Σασόλι στο Ελσίνκι. «Ελπίζω ότι θα καταφέρουμε να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα για να μην υπάρξουν απώλειες, αλλά αυτό δεν φαίνεται πιθανό αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε ο Ρίνε.

Πάντως, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εμμένει πεισματικά σε έξοδο της χώρα του από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι «προτιμά να βρεθεί νεκρός στο χαντάκι» παρά να αναβάλει την ημερομηνία του Brexit. Επανέλαβε δεότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στα μέσα Οκτωβρίου για να αποφασίσει ο λαός.

«Πρέπει να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου» είπε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον, μετά την ήττα του στη Βουλή των Κοινοτήτων, η οποία ενέκρινε νομοσχέδιο που τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες αναβολή τριών μηνών.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024