Στο πρώτο ματς χωρίς αύριο η Εθνική μας ομάδα έκανε το χρέος της. Για πολλούς έκανε απλώς το αυτονόητο. Για όσους γνωρίζουν από αθλητισμό πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Έβαλε οριστικά στο περιθώριο το σοκ της ήττας από τους Βραζιλιάνους
Εντάξει δεν σκοτώσαμε και κανένα θηρίο. Εντάξει δεν τρελάναμε και κόσμο με την απόδοση μας. Εντάξει πάλι εμφανίσαμε τα γνωστά προβληματάκια στην άμυνα και στη διαχείριση του παιχνιδιού. Καλά όλα αυτά, αλλά το αποτέλεσμα μετράει. Η Εθνική μας βρίσκεται πλέον στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Σίγουρα όχι με το ρεκόρ που θα ήθελε ή πιο σωστά που θα την καθιστούσε φαβορί για την πρόκριση στην οκτάδα, όμως είναι παρούσα στο ραντεβού και με διάθεση και θέληση να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες της αναλογούν.
Η μουσική παράσταση «ASTORIA» μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη του Μεσοπολέμου, εκεί όπου μια μικρή Ελλάδα γεννιέται μέσα σε ένα καφενείο στην καρδιά της Αστόριας και το τραγούδι γίνεται φωνή, παρηγοριά και αντίσταση.
Παράγοντες της ΕΠΟ έχουν επιδοθεί σε κούρσα στήριξης του Λανουά, αν και δεν είναι αρμόδιοι, και δίνουν την εντύπωση ότι θέλουν να προκαταβάλουν τις εξελίξεις. Οι ΠΑΕ δεν πήραν επίσημη θέση
Ούτε προσχήματα ο Λανουά, ο οποίος έκανε επιλογές που προκαλούν για τα καθοριστικά παιχνίδια της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Stoiximan Super League