Πονάει συχνά ο αυχένας σου εξαιτίας της στάσης που κάθεσαι στο γραφείο, ή έχεις συχνά τοπικούς πόνους από το κράνος στη μηχανή;

Με αυτά τα 4 βήματα θα ανακουφιστείς μέσα σε 5 λεπτά.

Συγκεκριμένα, η εργοφυσιολόγος Allynh Kakuk συστήνει τα παρακάτω 4 βήματα που σίγουρα βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα.

Τα 4 βήματα για να φύγει ο πόνος στον αυχένα

1.     Εντόπισε το ακριβές σημείο που σε πονάει. Αν είναι στη δεξιά πλευρά του αυχένα ή στο αντίστοιχο πάνω μέρος της πλάτης, τοποθέτησε το δεξί σου χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, χρησιμοποίησε το αριστερό σας χέρι.

2.     Πίεσε τον “κόμπο” με τα δάχτυλά σου, χρησιμοποιώντας σταθερή πίεση. Προσοχή: Αυτό μπορεί να σε πονέσει. Αλλά θα πρέπει να είναι ένας πόνος που να μπορείς να ανεχθείς και όχι ένας απότομος πόνος. Αν δεν μπορείς να φτάσεις στο σημείο με το χέρι σου, χρησιμοποίησε μια μπάλα του τένις και πίεσε το στην πλάτη σου, καθώς στηρίζεσαι με αυτή επάνω σε έναν τοίχο.

3.     Γύρισε το κεφάλι σου ελαφρώς προς την αντίθετη κατεύθυνση από το σημείο της κράμπας και λύγισε το διαγώνια, σαν να προσπαθείς να αγγίξεις τη μασχάλη σου με το πηγούνι σου.

4.     Επανέλαβε τα βήματα 1 έως 3 περίπου 20 φορές διαδοχικά. Στη συνέχεια, τέντωσε χέρια και αυχένα όσο πιο πολύ μπορείς, σαν να σηκώθηκες μόλις από το κρεβάτι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο