Για τη σημασία του εμβολιασμού αλλά και για τους κινδύνους, ακόμη και της απώλειας ζωής, που προκαλεί ο μη εμβολιασμός μίλησε στην εκπομπή One Direct, ο ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής και Λοιμωξιολόγος Δημήτρης Καφετζής.

«Είναι μια βλακώδης μόδα το ‘’αντιεμβολιαστικό κίνημα’’. Δεν έχει καμία βάση. Αυτοί που παρασέρνουν τον κόσμο, προσπαθούν να γίνει διάσημοι» ανέφερε ο γιατρός και σχολίασε το πώς ξεκίνησε η ιστορία κατά των εμβολιασμών. «Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα. Ήταν ένας κτηνίατρος που δούλευε σε μία φαρμακευτική βιομηχανία της Αγγλίας. Βγήκε ξαφνικά και είπε ότι κάποιες παρενέργειες και ο αυτισμός που προκλήθηκε σε παιδιά, οφειλόταν στο λεγόμενο τριδύναμο εμβόλιο. Φυσικά αυτό δεν έστεκε. Έγιναν έρευνες και αποδείχθηκε. Συγκεκριμένα, έγινε η εξής έρευνα σε δύο ομάδες.

Η μία είχε κάνει το εμβόλιο, η άλλη όχι. Ο Αυτισμός παρουσιάστηκε και στις δύο ομάδες με την ίδια συχνότητα» υποστήριξε ο κ. Καφετζής. «Τα εμβόλια είναι ότι καλύτερο συνέβη στην ανθρωπότητα μετά τα αντιβιοτικά. Έσωσαν πολύ κόσμο και τα δύο» συμπλήρωσε. Ακόμα, επεσήμανε πως «ένα παιδί που γεννιέται και δεν κάνει κανένα εμβόλιο κινδυνεύει από πάρα πολλά νοσήματα. Μερικές ασθένειες μάλιστα είναι θανατηφόρες». Τέλος, τοποθετήθηκε για αυτό που πολλοί λένε πως «οι πρόσφυγες και οι μετανάστες με τον ερχομό τους φέρνουν αρρώστιες». «Τυχαίνει να γνωρίζω ότι στη Συρία το επίπεδο των εμβολιασμών ήταν πολύ καλό. Ωστόσο, στους σταθμούς υποδοχής θα πρέπει να γίνονται όλα τα εμβόλια, σε μικρούς και μεγάλους» κατέληξε.

Πηγή: onetv.gr