Είναι επίσημο… Οι διοργανωτές Κινέζοι μένουν εκτός συνέχειας έπειτα από την ήττα από την Βενεζουέλα με 72-59. Μπορεί η τύχη να τους χαμογέλασε με την κλήρωση και ο όμιλος με Πολωνία, Ακτή Ελεφαντοστού και Βενεζουέλα να έμοιαζε εύκολος, όμως η Κίνα κατάφερε να αποκλειστεί με δύο ήττες από τους σκληροτράχηλους Πολωνούς και τους μαχητικούς Λατινοαμερικάνους.
Ούτε η ευνοϊκή διαιτησία στο πρώτο παιχνίδι τους βοήθησε να κερδίσουν και οι Κινέζοι αποχαιρετούν την διοργάνωση. Σαφώς η ποιοτικότερη ομάδα στον όμιλο, όμως κατάφεραν να κερδίσουν μόνο τους Αφρικανούς.
Η Βενεζουέλα έκανε μία εκπληκτική εμφάνιση, «έτρεξε» στο γήπεδο και … «έκλεισε» το σπίτι των διοργανωτών.
Ο Χάισλερ Γκιγιέντ ήταν ο πρωταγωνιστής για τους νικητές, καθώς πέτυχε 15 πόντους, μοίρασε οκτώ ασίστ και «έκλεψε» μία φορά το πορτοφόλι των Κινέζων.
Ο Ντουέιτ Λιουις ήταν επίσης καθοριστικός, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν αυτός βοήθησε την Βενεζουέλα να «χτίσει» μια διαφορά… ασφαλείας την οποία και διατήρησε μέχρι το τέλος. Από τους ηττημένους ο Σούο Φανγκ με 13 πόντους και ο Γιανλιαν Γι με 11 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν αυτοί που ξεχώρισαν.
Η αστοχία και τα ριμπάουντ στοίχησαν στου Κινέζους στο πιο καθοριστικό παιχνίδι τους στην διοργάνωση. «Do or Die» ο αγώνας και οι διοργανωτές δεν πλησίασαν στην νίκη, έχοντας 26% ευστοχία στο πρώτο ημίχρονο έναντι 42% των Βενεζουελάνων και 14 ριμπάουντ έναντι 25 των Λατινοαμερικάνων.
Οι οικοδεσπότες ανέβασαν το ποσοστό ευστοχίας τους στο 33% στο δεύτερο ημίχρονο, όμως η Βενεζουέλα έδειξε επαγγελματισμό και κράτησε σταθερά την διαφορά ασφαλείας, χωρίς να κινδυνέψει να χάσει την υπόθεση νίκη-πρόκριση.
Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Λούις ήταν πρωταγωνιστής όταν η Βενεζουέλα έφτασε στο 9-3 και έπειτα στο 12-5 4:10 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Οι Ζου και Γιαν κατέβασαν την διαφορά στους δύο, όμως οι Γκιγιέντ με τέσσερις πόντους και Καρέρα με δύο αντίστοιχα «έγραψαν» το 18-10 για το τέλος των πρώτων δέκα λεπτών.
Οι Βενεζουελάνοι αύξησαν την διαφορά το 23-10 στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όμως οι Γι (τρίποντο) και Σαν (καλάθι στον αιφνιδιασμό) την έριξαν στους εννέα (25-16). Τα δύο τρίποντα του Ζάο μείωσαν κι άλλο την απόσταση, όμως ο Χοσέ Βάργκας έδωσε ανάσα στην ομάδα του με σουτ από τα 6.75 και έκανε το 33-23 για να κλείσει έτσι το ημίχρονο.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.