Αργεντινή και Ρωσία είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο αυτό το ματς έκρινε την πρώτη θέση του 2ου ομίλου την οποία κατέκτησε η «αλμπισελέστε», καθώς επικράτησε με 69-61 της Ρωσίας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη των Αργεντινών έπαιξαν οι Φακούντο Καμπάτσο, Λουίς Σκόλα και Μάρκος Ντέλια, με 21, 13 και 13 πόντους αντίστοιχα. Από τους Ρώσους ξεχώρισαν Ζουμπκόφ (18 πόντοι) και Κουρμπάνοφ (13).
Με αυτή τη νίκη η Αργεντινή παίρνει σημαντικό προβάδισμα για πρόκριση στα προημιτελικά, καθώς στη Β’ φάση μπαίνει με ρεκόρ 3-0, όπως και η Πολωνία, ενώ Ρωσία και Βενεζουέλα ξεκινούν με ρεκόρ 2-1.
Η Ρωσία βρέθηκε να χάνει ακόμα και 13 πόντους (53-40), ωστόσο βρήκε τον τρόπο να μειώσει στους 2 πόντους, με το σκορ να είναι υπέρ των Αργεντίνων με 51-53 στο 33′. Ο Καμπάτσο έδωσε μία διαφορά 6 πόντων (51-57), με τους Ευρωπαίους όμως να «ψαλιδίζουν» εκ νέου τη διαφορά στους 2 (57-59, 36′). Στο τέλος μίλησε και πάλι ο Καμπάτσο όμως, κάνοντας το 65-61 και έκτοτε οι Ρώσοι δεν είχαν απάντηση, με το τελικό σκορ να είναι 69-61.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας και θα κυνηγήσει την πρωτιά στη regular season της Euroleague, την ώρα που ο Παναθηναϊκός μπορεί να φτάσει μέχρι και την 6η θέση.
Ξεχωριστή βραδιά για τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Μπαρτζώκα, καθώς κόντρα στη Βιλερμπάν έγινε ο δεύτερος προπονητής στην ιστορία της Euroleague με 300 παιχνίδια στον πάγκο της ίδιας ομάδας
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας δήλωσε ικανοποιημένος με τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Βιλερμπάν, ωστόσο επεσήμανε ότι τα επόμενα κρίσιμα ματς είναι αυτά που θα κρίνουν την πορεία της ομάδας του στη regular season. - Τι είπε μετά το ματς ο Σάσα Βεζένκοφ.
Στο στόχαστρο των βραζιλιάνικων ΜΜΕ για ακόμη μια φορά βρέθηκε ο Νεϊμάρ μετά από σεξιστικό σχόλιο που έκανε κατά διαιτητή, στο τελευταίο ματς της Σάντος.