Με βαθμό μόλις 8,5 μπήκε ο τελευταίος υποψήφιος στο ΤΕΙ Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Εύβοια.
Η βάση του τμήματος που σκοπό έχει να σπουδάσουν τα παιδιά μια από τις πιο διαδεδομένες επιστήμες του μέλλοντος είναι κάτω από 10.00 μόρια, και είναι μια από τις περιπτώσεις που ανησυχούν τους ειδικούς.
Το τμήμα αεροδιαστημικής και τεχνολογίας έχει βάση εισαγωγής 8.472 μόρια, ο τελευταίος από τους 135 εισακτέους μπήκε δηλαδή με βαθμό 8,5.
Σχεδιασμό δορυφόρων, οργάνων, ανάπτυξη εφαρμογών δορυφορικής τηλεσκόπησης, πλοήγησης και τηλεπικοινωνίων είναι μερικά από τα πεδία που καλούνται να μελετήσουν οι σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος που όπως φαίνεται όμως δεν κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον των υποψηφίων.
Το τμήμα Μηχανικών Τεχνολογίας αεροσκαφών του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας μέσα από τον σωλήνα των αλλαγών έγινε εν μια νυκτί πανεπιστημιακό στο Καποδιστριακό και βαφτίστηκε αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας με την ίδια χαμηλή βάση κάτω των 10.000 μορίων.
Το συγκεκριμένο τμήμα δήλωσαν συνολικά 3.730 υποψήφιοι και ήταν στις τρίτες πρώτες προτιμήσεις 180 νέων.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής