Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μόρια: Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής, συμπλοκές προσφύγων

Μόρια: Επεισόδια στο κέντρο υποδοχής, συμπλοκές προσφύγων

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12.10 το μεσημέρι στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Μόρια όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 ανήλικοι πρόσφυγες κινήθηκαν προς το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία καταγραφής και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα φωνάζοντας συνθήματα

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12.10 το μεσημέρι στο κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στη Μόρια όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 ανήλικοι πρόσφυγες κινήθηκαν προς το χώρο όπου βρίσκονται τα γραφεία καταγραφής και άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα φωνάζοντας συνθήματα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απομάκρυναν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η ένταση διήρκεσε περίπου 30-40 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανήλικοι πρόσφυγες, που διαμένουν εκεί, διαμαρτύρονται και ζητούν την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων.

Τα επεισόδια γίνονται μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς από τη Μόρια περίπου 1.500 προσφύγων προς άλλες Δομές.

Τι λέει η ΕΛ.ΑΣ. για τα επεισόδια

Λίγη ώρα μετά τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι επικράτησε ένταση όταν ομάδα  ανηλίκων προέβαλαν ως αίτημα την άμεση αποχώρηση τους από το Κέντρο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις για την εξομάλυνση της κατάστασης και όταν το προσωπικό της Ο.Π.Κ.Ε. δέχτηκε επίθεση, έγινε χρήση ενός δακρυγόνου για την απώθηση των ατόμων.

Ακολούθως αφού περιορίσθηκαν σε ασφαλή χώρο, ομάδα διαπραγμάτευσης συζητά μαζί τους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Νέες προσφυγικές ροές

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται καθημερινά οι αφίξεις μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά καθώς τους σύγχρονους δουλέμπορους ευνοούν οι καλές καιρικές συνθήκες. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σύμφωνα με τα οποία από 07.00 της 03.09.2019 έως 07.00 της 04.09.2019 διεσώθησαν 227 πρόσφυγες – μετανάστες σε έξι περιστατικά έρευνας και διάσωσης στις θαλάσσιες περιοχές Χίου και Σάμου.

Απο την πλευρά του ΛΣ συνεχίζονται καθ´ όλη τη διάρκεια του 24ωρου οι περιπολίες στο ανατολικό Αιγαίο μαζί με σκάφη του Frontex με έμφαση κυρίως στη Λέσβο καθώς έχει παρατηρηθεί από τις προηγούμενες ημέρες αυξημένος αριθμός προσφύγων στα απέναντι τουρκικά παράλια οι οποίοι καθημερινά αναζητούν τρόπους να περάσουν στη χώρα μας.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024