Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ κυβέρνησης – Αντιπολίτευσης με αφορμή την πρόταση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον βρετανό ομόλογό του για να εκτεθούν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα το 2021 ως μία πρώτη κίνηση πριν την οριστική επιστροφή τους.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, έσπευσε σήμερα, Τρίτη να σχολιάσει την πρόταση του πρωθυπουργού προς τον Μπόρις Τζόνσον χαρακτηρίζοντάς της αφελή.

«Καλώ την κυβέρνηση αντί επιστολών δανεισμού να ζητήσει την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα» αναφέρει με ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/posts/10157634476523054

 «Η τουλάχιστον αφελής πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη για το δανεισμό των Μαρμάρων του Παρθενώνα» συνεχίζει ο κ. Τσίπρας, «επιτρέπει στο Βρετανικό Μουσείο να εμφανίζεται σήμερα ως νόμιμος ιδιοκτήτης τους».

Σε άλλο σημείο αναφέρει πως «επειδή, όμως, τα θέματα της υπεράσπισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι σημαντικότερα της εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης, δε θα σταθώ στην αστοχία της κυβέρνησης.

Θα την καλέσω όμως να σταματήσει να ρίχνει νερό στο μύλο των Βρετανών και αντί επιστολών δανεισμού προς το Μουσείο να ζητήσει, επ’ αφορμή των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση και με την στήριξη όλων μας, την οριστική επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα».

Σκληρή απάντηση από Μαξίμου

Άμεση ήταν η απάντηση που δόθηκε από κυβερνητικές «πηγές». «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι σχολιαστής της επικαιρότητας. Είναι πρώην πρωθυπουργός. Επί τέσσερα χρόνια, ποιες πρωτοβουλίες ανέλαβε, πέρα από κάποιες γενικόλογες δηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα; Καμία».

Οι ίδιες «πηγές» υποστηρίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του επανέφερε το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών δυνατά στο προσκήνιο. «Αν μάλιστα ο κ.Τσίπρας ενδιαφερόταν πραγματικά για το θέμα κι όχι για να κάνει φθηνή αντιπολίτευση, θα διάβαζε ότι στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού αναφέρεται με σαφήνεια ότι «η απαίτησή μας για επιστροφή των Γλυπτών ισχύει στο ακέραιο» κι ότι το Βρετανικό Μουσείο «δίνει μια χαμένη μάχη».

Αντι να διαστρεβλώνει λοιπόν τις προτάσεις του κ. Μητσοτάκη, καταλήγουν οι κυβερνητικές «πηγές», ας συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στην υλοποίηση του ελληνικού αιτήματος.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο