Βόμβα Θεοδωρικάκου: Βρέθηκαν 9.000 υπεράριθμοι συμβασιούχοι στο Δημόσιο
Eξήγησε πως το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 άτομα ενώ αυτή την στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, γεγονός το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει
Στην αποκάλυψη ότι οι προσλήψεις που έγιναν τον τρίμηνο Απρίλιος – Μάιος – Ιούνιος σε έκτακτο προσωπικό στο Δημόσιο ήταν κατά 9.000 περισσότερες αφήνοντας αιχμές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε πως το προσληφθέν προσωπικό για κάλυψη εκτάκτων αναγκών έπρεπε να είναι 48.000 άτομα ενώ αυτή την στιγμή έχει φτάσει στους 57.000, γεγονός το οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση παρέλειψε να δημοσιοποιήσει.
«Δεν θέλω να είμαι άδικος, είναι γνωστό πως για πολλές δεκαετίες κυβερνήσεις έσπρωχναν τον αριθμό των εκτάκτων προσλήψεων προς τα πάνω σε περιόδους εκλογών. Οι τριπλές εκλογικές αναμετρήσεις που προηγήθηκαν συνέβαλαν κατά πολύ σε αυτό όπως φαίνεται και γι’ αυτό τώρα αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Θα τηρηθούν οι συμβάσεις
Ο κ. Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι θα τηρηθούν οι συμβάσεις των εν λόγω προσληφθέντων καθώς η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να φερθεί άδικα σε κανέναν ωστόσο από εδώ και πέρα πρόκειται να μπει προγραμματισμός προκειμένων να μην ξανασυμβούν τέτοιες πολιτικές οι οποίες όπως υπογράμμισε είναι σε βάρος της κοινωνίας.
«Θα μελετήσω τα στοιχεία όσον αφορά το ζήτημα ώστε να υπάρξει πλήρη διαφάνεια αλλά θα μπει τάξη» είπε συγκεκριμένα.
Κεντρικός σχεδιασμός για τις προσλήψεις
«Αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, είναι αποφασισμένη και θα φέρει στη βουλή προς νομοθέτηση σχέδιο κεντρικού προγραμματισμού προσλήψεων από υπουργείο Εσωτερικών για να μην ξεφύγουμε.», πρόσθεσε.
«Εικόνα διάλυσης»
Όπως διευκρίνισε η υπέρβαση στις προσλήψεις έκτακτου προσωπικού εντοπίζεται σε πλήθος υπηρεσιών διαφόρων κλάδων, με ενδεικτικούς αυτούς της καθαριότητας, της φύλαξης ή της σίτισης την ώρα που έτσι κι αλλιώς υπήρχε πρόβλεψη για διορισμό μόνιμου προσωπικού.
«Αυτό που άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση είναι μια γενικότερη εικόνα διάλυσης του κράτους, κανείς δεν έπαιρνε ευθύνη για τίποτα.» σχολίασε ο υπουργός.
- Έντονη κριτική στη Βραζιλία για τον αποκλεισμό από τη Νορβηγία: «Συντριβή από τον Χάαλαντ – Μια παθητική Σελεσάο»
- Ο υπερτυφώνας Μπάβι προκαλεί «μεγάλες ζημιές» στο νησί Ρότα των ΗΠΑ
- Καλλιθέα: 70χρονος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε διαμέρισμα
- Μεξικό – Αγγλία: Τρία γκολ σε έξι λεπτά και 2-1 τα «Τρία Λιοντάρια» στο πρώτο ημίχρονο (vids)
- Κριμαία: Διακοπή ρεύματος στη Σεβαστούπολη λόγω ουκρανικής επιδρομής
- Συγκλονιστικές στιγμές: Ο Νεϊμάρ αποχαιρέτησε την εθνική Βραζιλίας με δάκρυα (vid)
- Υεμένη: Τουλάχιστον 16 κυβερνητικοί στρατιωτικοί νεκροί σε επίθεση των Χούθι
- Με «καπετάνιο» Χάαλαντ: Οι Νορβηγοί έκαναν… κουπί μετά την ιστορική πρόκριση επί της Βραζιλίας (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442