Σε βανδαλισμό στο κτίριο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη προέβησαν άγνωστοι, κίνηση που φαίνεται να εντάσσεται στις αντιδράσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή των Εξαρχείων.

Οπως φαίνεται στη φωτογραφία που δημοσίευσε η ηλεκτρονική έκδοση της ομογενειακής εφημερίδας «Εθνικός Κήρυκας», δεξιά από την είσοδο του κτιρίου, όπου είναι η πλακέτα με την επιγραφή «Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη», στα ελληνικά και στα αγγλικά, ζωγράφισαν με κόκκινη μπογιά, το χαρακτηριστικό σύμβολο του αναρχικού χώρου.

Το κτίριο βρίσκεται στο 69, East 79th Street στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, κοντά στην 5η Λεωφόρο.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την συγκεκριμένη ενέργεια

Να σημειωθεί ότι άγνωστοι επιτέθηκαν το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (28 Ιουλίου) και στο προξενείο της Ελλάδας στη Ναντ της Γαλλίας.

Οι δράστες κρατούσαν σφυριά με τα οποία έσπασαν τζάμια του προξενείου ενώ έγραψαν σε τοίχο του κτιρίου το σύνθημα «σταματήστε το νόμο και την τάξη στα Εξάρχεια».

Κείμενο ανάληψης ευθύνης στο οποίο γίνεται αναφορά στα γεγονότα στα Εξάρχεια και για «άσκηση βίας από τις ελληνικές αρχές και την ελληνική κυβέρνηση» αναρτήθηκε σε γαλλική ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και το υπογράφει κάποιος με το ψευδώνυμο «ένας λύκος» σημειώνοντας πως πρόκειται απλά για μια προειδοποίηση.

Γράψτε το σχόλιό σας