Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία: Μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς – Πρωτιά στο ανατολικό τμήμα

Γερμανία: Μεγάλη άνοδος της ακροδεξιάς – Πρωτιά στο ανατολικό τμήμα

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) προηγείται των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Αυτό δείχνει δημοσκόπηση τα αποτελέσματα της οποίας δόθηκαν στη δημοσιότητα και εμφανίζουν την AfD να συγκεντρώνει ποσοστό 23% στην πρώην Ανατολική Γερμανία έναντι 22% για το CDU. Ακολουθούν η Αριστερά (Die Linke) με 14%, οι Πράσινοι με 13% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με 11%. Περιφερειακές εκλογές θα διεξαχθούν την 1η Σεπτεμβρίου στα ανατολικά κρατίδια του Βραδεμβούργου και της Σαξονίας και στη Θουριγγία περίπου έναν μήνα αργότερα.

Ενδεχόμενη ήττα του SPD στο Βραδεμβούργο, όπου έχει κερδίσει και τις έξι εκλογικές αναμετρήσεις μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990, όπως και ήττα του CDU στην Σαξονία, θα εντείνει τις πιέσεις στους εταίρους του κυβερνητικού συνασπισμού να επανεξετάσουν την κυβερνητική τους συμμαχία. Όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ στο ADF συμμετέχει ο Αντρεα Κάλμπιτς, ο οποίος το 2007, μαζί με μέλη του ακροδεξιού-νεοναζιστικού NPD, έλαβε μέρος σε πορεία που διοργανώθηκε στην Αθήνα, κατά την οποία υψώθηκε σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό. Όπως προκύπτει μάλιστα από έγγραφο της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τόσο ο ίδιος όσο και 13 Γερμανοί νεοναζί, μεταξύ των οποίων και επικεφαλής του NPD Ούντο Βόιγκτ, διέμειναν στο ίδιο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με νέα μελέτη, η AfD εκμεταλλεύεται το κλίμα φόβου και ρατσισμού που υπάρχει στη χώρα παραποιώντας τα στοιχεία για την εγκληματικότητα και δίνοντας έμφαση σε εγκλήματα που αποδίδονται σε ξένους ενώ ταυτόχρονα αγνοούν παραπτώματα από Γερμανούς.

Πηγή: onetv.gr

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024