Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκήτη Λάρισας: Ένας ταμιευτήρας νερού έγινε λίμνη που προσελκύει τους φυσιολάτρες

Σκήτη Λάρισας: Ένας ταμιευτήρας νερού έγινε λίμνη που προσελκύει τους φυσιολάτρες

Η λίμνη της Σκήτης δεν ικανοποίησε τελικά μόνο τον πρακτικό λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή το πότισμα της γης, καθώς αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για κάθε φυσιολάτρη

Η περιοχή της Αγιάς στη Λάρισα, και ιδιαίτερα η ημιορεινή περιοχή με το φημισμένο χωριό Σκήτη, αποτελεί σημείο αναφοράς για πολλούς επισκέπτες που εξερευνούν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Η Σκήτη είναι χτισμένη στις πλαγιές του Μαυροβουνίου, σε υψόμετρο 350, και έχει αναπτυχθεί τουριστικά , επειδή συνδυάζει βουνό και θάλασσα.

Στο Μαυροβούνι και στο δάσος του κυριαρχούν πολλών ειδών δέντρα και ζώα, ενώ η θάλασσα που βρίσκεται στην περιοχή του Αγιόκαμπου απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα.

Ξεχωριστό όμως ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη έχει μια ιδιαίτερη λίμνη στην περιοχή της Σκήτης, η οποία έχει κάτι μαγικό. Έχει έκταση 200 στρεμμάτων και βάθος από 2 έως 7 μέτρα.

Η εικόνα της, όταν κάποιος την επισκεφθεί, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία.

Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η λίμνη δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο, αλλά ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης πριν από κάποια χρόνια από την τότε νομαρχία, η οποία κατασκεύασε έναν ταμιευτήρα νερού για την άρδευση της καλλιεργήσιμης γης.

Η λίμνη της Σκήτης δεν ικανοποίησε τελικά μόνο τον πρακτικό λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή το πότισμα της γης, καθώς αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για κάθε φυσιολάτρη.

Οι κορμοί των δέντρων που βρίσκονται μέσα στο νερό δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο και οι εικόνες είναι συναρπαστικές στο νέο περιβαλλοντικό γεγονός.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγιάς, Αντώνης Γκουντάρας, σημείωσε ότι στο σημείο υπήρχε ένα φυσικό πλάτωμα όπου και μεταφέρθηκαν ορισμένες πηγές για την κατασκευή της λίμνης.

Το νερό της είναι κυρίως βρόχινο, ενώ η ενίσχυσή του γίνεται από τις πηγές που υπάρχουν.

«Το φυσικό περιβάλλον είναι πανέμορφο και το τουριστικό ενδιαφέρον μεγάλο, καθώς διοργανώνονται πολλές εκδηλώσεις και δράσεις στη λίμνη της Σκήτης» τονίζει ο κ. Γκουντάρας και συμπληρώνει: «Στο σημείο υπάρχει και ένα μονοπάτι το οποίο δημιουργήσαμε και ενώνει το χωριό της Σκήτης με τη συγκεκριμένη λίμνη. Ο κόσμος το επισκέπτεται και απολαμβάνει ένα πολύ όμορφο τοπίο και μια πολύ ωραία διαδρομή».

Σημειώνεται πως η ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα γνωστή εδώ και πολλά και χρόνια σε όσους κάνουν κανό και καγιάκ, ορειβασία και πεζοπορίες στη φύση.

Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους θέλουν να επισκεφθούν το καλοκαίρι τα παράλια της Λάρισας σε συνδυασμό με τη διαμονή τους στη Σκήτη για ανάσες δροσιάς και μαγευτικής θέας.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024