Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ

Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης ψηφίστηκε η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε μετά από ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ. Είχε προηγηθεί έντονη κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Από τη διαδικασία ψηφοφορίας αποχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25.

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε μετά από ονομαστική ψηφοφορία την οποία είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η επίμαχη τροπολογία για την ΕΥΠ , που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τις άδειες οδήγησης.

Σε σύνολο 220 παρόντων βουλευτών υπέρ ψήφισαν 150 βουλευτές ενώ 70 βουλευτές την καταψήφισαν.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ ενώ την καταψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της Ελληνικής Λύσης. Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απουσίαζαν ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

Έντονη κόντρα μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σε πολύ υψηλούς τόνους διεξήχθη η συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας, με την κυβέρνηση να κατηγορεί με σφοδρότητα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εργαλειοποιεί» τον ευαίσθητο τομέα της εθνικής ασφάλειας με μόνο στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη, ενώ ο Γ. Γεραπετρίτης επισήμανε ότι ο προηγούμενος διοικητής της ΕΥΠ δεν πληρούσε τα τυπικά προσόντα, αλλά αυτό δεν αποτέλεσε σημείο επισήμανσης εκ μέρους της τότε αντιπολίτευσης από σεβασμό στο κύρος της υπηρεσίας.

Ο υπουργός Επικρατείας υπεραμύνθηκε και της επίμαχης τροπολογίας για την ΕΥΠ, τονίζοντας ότι «καμία αλλαγή στα προσόντα του διοικητή της ΕΥΠ δεν υπάρχει, μόνο αυξάνεται η διοικητική εμπειρία του από τα 5 στα 10 έτη».

Προηγουμένως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, είχε πει προς την κυβέρνηση «να μην διανοηθεί» να καταθέσει τροπολογία «που θα αλλάζει αναδρομικά όρους και προϋποθέσεις για τον ορισμό επικεφαλής δημόσιου φορέα».

«Το κύριο ζήτημα είναι ότι με πρωτοβουλία του κ. Γεραπετρίτη και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουμε σκανδαλώδη τροπολογία. Σας το είχαμε επισημάνει. Ο διορισμός του διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να κατέχει τους απαραίτητους από το νόμο τίτλους είναι παράνομη», ανέφερε για την τροπολογία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τζανακόπουλος, και πρόσθεσε:

«Με την τροπολογία επιβεβαιώνεται ότι τινάξατε στον αέρα την ΕΥΠ. Η συνταγματικότητα της τροπολογίας θα κριθεί. Είναι ντροπή, αίσχος, απαράδεκτο.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024