Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eurovision 2020: Οι πρώτες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

Eurovision 2020: Οι πρώτες πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

Όλα όσα ξέρουμε για τον 65ο μουσικό διαγωνισμό της Eurovision

Η πόλη που θα φιλοξενήσει τον 65ο διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, είναι το Ρότερνταμ όπως ανακοίνωσαν σήμερα (30 Αυγούστου) οι διοργανωτές, καθώς η ολλανδική πόλη υπερίσχυσε τελικά της μοναδικής αντιπάλου του, της νότιας πόλης του Μάαστριχτ.

Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς, τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν ο νικητής του φετινού διαγωνισμού που διεξήχθη στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, επικρατώντας 25 άλλων διαγωνιζομένων τραγουδώντας και παίζοντας στο πιάνο την μπαλάντα του με τίτλο «Arcade».

Ως νικήτρια χώρα, η Ολλανδία αυτομάτως έγινε η οικοδέσποινα του επόμενου κύκλου της Eurovision, της μεγαλύτερης live μουσικής εκδήλωσης, την οποία είδαν πέρυσι 180 εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία, θα φιλοξενήσει το δημοφιλή μουσικό διαγωνισμό της Eurovison. Τα ημιτελικά του διαγωνισμού θα διεξαχθούν στις 12 και 14 Μαΐου και ο τελικός στις 16 Μαΐου στο Ahoy Arena του Ρότερνταμ.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας, το Ρότερνταμ, ήταν το φαβορί στη δημοσκόπηση που έγινε στον ιστότοπο της Eurovision, λαμβάνοντας ποσοστό 57% από τις περίπου 26.000 ψήφους, σε σχέση με το 43% που έλαβε το Μάαστριχτ.

Αρκετές ακόμη ολλανδικές πόλεις, ανάμεσά τους η πρωτεύουσα Άμστερνταμ, αποκλείστηκαν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού για την πόλη που θα φιλοξενήσει τη Εurovision 2020.

Έως σήμερα, 34 χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU/ European Broadcasting Union).

Η τραγική ιστορία πίσω από το νικητήριο τραγούδι του Ντάνκαν Λόρενς

Ο ντροπαλός νεαρός με ένα πιάνο και μοναδικό όπλο τη φωνή του κέρδισε στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision στο Ισραήλ. Χωρίς λαμπερά κοστούμια, χωρίς εντυπωσιακά εφέ και χορογραφίες ο 25χρονος Ντάνκαν Λόρενς και το πιάνο του έφεραν την πρωτιά στην Ολλανδία. Ο Ντάνκαν ντε Μουρ Λόρενς έγραφε κυρίως τραγούδια για λογαριασμό άλλων ερμηνευτών, τώρα έγινε εκείνος το κεντρικό αστέρι.

«Μια σπασμένη καρδιά είναι ό, τι εχει απομείνει, ακόμη μαζεύω όλα της τα κομμάτια. Έχασα ορισμένα από αυτά όταν την κουβάλησα, την κουβάλησα σπίτι» είναι πρώτοι στίχοι του «Arcade», που στο ρεφρέν φωνάζει πως «το να σε αγαπώ είναι ένα χαμένο παιχνίδι».

View this post on Instagram

🐕

A post shared by 𝕯𝖚𝖓𝖈𝖆𝖓 𝕷𝖆𝖚𝖗𝖊𝖓𝖈𝖊 (@itsduncanlaurence) on

Ο Ντάνκαν Λορενς αποκάλυψε πως οι στίχοι του τραγουδιού μιλούν για κάτι τραγικό.

«Είναι εμπνευσμένοι από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησα βαθιά και ο οποίος πέθανε σε πολύ νεαρή ηλικία». Σκοπός του Ολλανδού είναι η δική του τραυματική εμπειρία να αγγίξει τον κάθε έναν ξεχωριστά. «Μετατράπηκε από μια πολύ προσωπική ιστορία, σε μια ιστορία με την οποία ο καθένας θα μπορούσε να ταυτιστεί. Το Arcade είναι ένα τραγούδι για την προσμονή. Προσμένεις κάτι που μοιάζει απλησίαστο» έχει δηλώσει.

Ο Ντάνκαν Λόρενς έχει στο ενεργητικό του μια πολύ σημαντική επιτυχία, όχι στην Ολλανδία ή την Ευρώπη, αλλά στην μακρινή Κορέα. Τον περασμένο χρόνο, πολύ πριν δηλώσει συμμετοχή στη Eurovision, υπέγραψε τους στίχους για το τραγούδι του K-pop συγκροτήματος TVQX, «Closer» που εκτοξεύθηκε στην πρώτη θέση των Charts αμέσως μετά την κυκλοφορία του.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024