Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πεντέλη - Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Πεντέλη – Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες

Λίγο πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο η φωτιά στην Πεντέλη που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Λίγο πριν δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις και οι φλόγες φτάσουν στα πρώτα σπίτια, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο η φωτιά στην Πεντέλη που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα και εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε υπαίθριο χώρο επί της οδού Κλεισθένους κοντά στη διασταύρωση με την Δουκίσσης Πλακεντίας και κινήθηκε προς τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στην περιοχή.

Υπήρξε άμεση και μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας με κύριο μέλημα αρχικά να διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές και τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχείρησαν 33 πυροσβέστες, 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, μια ομάδα από το Μηχανοκίνητο Τμήμα και από αέρος 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, που συντόνιζε όλες τις ενέργειες.

Μία ώρα αργότερα το πύρινο μέτωπο ήταν σε ύφεση και περίπου στις 6 το απόγευμα δεν υπήρχαν ενεργές εστίες. Παρ’ όλα αυτά στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Στην κάμερα του One Channel μίλησε ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κουλουκούρης: «Δόθηκε μια μάχη, οι πυροσβέστες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό κι έτσι δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή ούτε περιουσίες». Ο άνεμος ήταν δυνατός κάνοντας την πυρκαγιά να εξελίσσεται με ταχύτητα.

Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές των σπιτιών χωρίς ωστόσο να κινδυνέψουν σύμφωνα με τον αντιστράτηγο. Τα επίγεια και εναέρια μέσα οριοθέτησαν γρήγορα τη φωτιά, ενώ κατάσβεση επιχειρείται αυτή τη στιγμή στην κυρίως εστία της πυρκαγιάς.

Κλιμάκια της διεύθυνσης εγκλημάτων εμπρησμού έχουν μεταβεί στην περιοχή για να κάνουν την αυτοψία, ωστόσο, δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία εμπρησμού.

Το One Channel βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της πυρκαγιάς μεταδίδοντας τις δύσκολες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί

Σύμφωνα με την Τροχαία λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας από Βασ. Γεωργίου μέχρι Αναπαύσεως.

Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αρτέμιδα και Τανάγρα

Πολύ καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν και τα άλλα δύο μέτωπα που εκδηλώθηκαν νωρίτερα σε Αρτέμιδα και Τανάγρα.

Η φωτιά στην Αρτέμιδα ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο όπου υπάρχουν σπίτια, χωρίς να κινδυνεύει κάποιο.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες, 10 οχήματα ΜΕΤΠΕ με 20 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση των πλησίον του σημείου οικημάτων, αφού αποφεύχθηκε έγκαιρα κάθε κίνδυνος επέκτασής της προς το μέρος τους.

Ωστόσο, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνεχίζουν το έργο τους.

Σε ύφεση και η φωτιά στην Τανάγρα που εκδηλώθηκε μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 52 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 3 Ε/Π, 2 Α/Φ και 2 PZL.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024