Βίαιη ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ
Θύμα βίαης oμοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ έπεσε εχθές το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού avmag, την ώρα που περπατούσε με τον σύντροφό του, Δημήτρη, κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο.
Θύμα βίαης oμοφοβικής επίθεσης από άνδρες των ΜΑΤ έπεσε εχθές το βράδυ ο Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού avmag, την ώρα που περπατούσε με τον σύντροφό του, Δημήτρη, κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο.
Σύμφωνα με την καταγγελία: «Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον συντροφό μου προς τα Εξάρχεια. Γύρω στις 11.30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του αρχαιολογικού μουσείου ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω. Εμείς ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: “Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα”. Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: “Άντρακλες σκέτοι”.
»Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: “Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε;”. Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά “ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα”. “Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει”, του απαντώ εγώ κι εκείνος εντελώς ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου.
»Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς με κράτησε ο συντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλουμε το περιστατικό.
«Δεν θα τους περάσει…»
Σύμφωνα με την ανάρτηση του ηλεκτρονικού περιοδικού, και οι δύο βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Και οι δύο, παρά το σοκ, δηλώνουν αποφασισμένοι και ζητούν την τιμωρία των αστυνομικών.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σοφιανός: «Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα από αστυνομικούς. Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν. Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα».
- Τομ Μορέλο: Είναι μια πολύ, πολύ επικίνδυνη εποχή για την Αμερική
- Σχέση: Εσύ κοιμάσαι και η ευτυχία σου δουλεύει
- Η «υπόθεση με το σαλάμι» ανοίγει μέτωπο μεταξύ Wall Street και Finra
- Δύσκολος ο εμπορικός πόλεμος ΕΕ – Κίνας εν μέσω καύσωνα
- Τομ Χανκς: Το καλοκαίρι του 2027 στις αίθουσες το «The Comebacker»
- Βράζουν οι θάλασσες
- Τραμπ Vs Μελόνι: Η κοινή αντι-woke ατζέντα δεν στάθηκε αρκετή για να σώσει τη συμμαχία τους
- Αγροτικές επιδοτήσεις: Προσυμπληρωμένες αιτήσεις με ΑΦΜ, ΙΒΑΝ, ΚΑΔ και περιορισμός των μεσαζόντων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-FxNbwRDvWnY-unsplash-1-315x220.jpg)



















































![Διαδηλωτής αυτοπυρπολήθηκε έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/tibet-315x220.jpg)







![ΗΠΑ: Μέρος της σκηνής κατέρρευσε κατά την διάρκεια προβών για την γιορτή της 4ης Ιουλίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/250-kai-simera-315x220.jpg)
















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442