Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστικό βίντεο από το ηφαίστειο Στρόμπολι: Σκάφος προσπαθεί να φύγει τη στιγμή της έκρηξης

Συγκλονιστικό βίντεο από το ηφαίστειο Στρόμπολι: Σκάφος προσπαθεί να φύγει τη στιγμή της έκρηξης

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, από την έκρηξη του ηφαιστείου Στρόμπολι στην Ιταλία

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, από την έκρηξη του ηφαιστείου Στρόμπολι στην Ιταλία.

Οι επιβάτες σκάφους που βρισκόντουσαν κοντά στο σημείο κατέγραψαν τη στιγμή της έκρηξης, τη στιγμή που  ο καπετάνιος προσπαθεί να απομακρυνθεί άμεσα, καθώς η τέφρα από την έκρηξη κινείται απειλητικά με μεγάλη ταχύτητα προς το μέρος τους.

Τι βίντεο συγκλονίζει:

Το ηφαίστειο εξερράγη εκ νέου σκορπώντας τον πανικό στους τουρίστες που παραθερίζουν στο Στρόμπολι, ανοικτά της Σικελίας.

«Η ισχυρή έκρηξη» σημειώθηκε στις 12:17 (τοπική ώρα, 13:17 ώρα Ελλάδας) στην κεντρική-νότια πλαγιά του κρατήρα, διευκρίνισαν οι πυροσβέστες στον λογαριασμό τους στο Twitter. Δεν έκαναν λόγο για τραυματίες. Οι ίδιοι πρόσθεσαν πως έχουν επέμβει για να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που έχουν σημειωθεί σε βλάστηση.

Το ηφαίστειο του Στρόμπολι, στο αρχιπέλαγος των Αιολίδων νήσων, είχε γνωρίσει δύο μεγάλες εκρήξεις στις 3 Ιουλίου στην κεντρική-νότια πλαγιά του κεντρικού κρατήρα, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σ’ έναν 35χρονο σικελό περιπατητή.

Των εκρήξεων είχαν προηγηθεί χείμαρροι λάβας που έρρεαν από όλα τα ενεργά στόμια δημιουργώντας ένα σύννεφο καπνού ύψους δύο χιλιομέτρων.

Έκτοτε έχει απαγορευθεί η άνοδος στις πλαγιές του ηφαιστείου, καθώς λάβα εξακολουθεί να κυλάει μέχρι τη θάλασσα και είναι ιδιαίτερα ορατή τη νύκτα.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024