Στην εκπομπή One Line μίλησαν ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου.

Για το ζήτημα της ΔΕΗ ο κ. Λοβέρδος δήλωσε πως «είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας» και υποστήριξε πως «αν δε ληφθούν μέτρα, η ΔΕΗ θα κλείσει και αν κλείσει θα ήταν τεράστια καταστροφή για τη χώρα». Το πακέτο μέτρων που θα λάβει η κυβέρνηση θα φέρει βελτίωση στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εταιρεία.

«Η κυβέρνηση εγγυάται τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ με τα μέτρα αυτά», δήλωσε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου τόνισε πως «η συνεχής ενασχόληση και η δημοσιοποίηση των απόψεων του υπουργού σχετικά με την πορεία της ΔΕΗ, βλάπτει τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας».

Κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, είχε μπει σε μια διαδικασία και σκοπός τους ήταν να μην επιβαρυνθεί ο καταναλωτής. Για τη συνάντηση του πρωθυπουργό με τη Γερμανίδα καγκελάριο, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το αποτέλεσμα που θα φέρει η συνάντηση αυτή, χαρακτηρίζοντάς την, ωστόσο, «θετική κίνηση».

Για τη μη τοποθέτηση του πρωθυπουργού σχετικά με το θέμα των πλεονασμάτων στη συζήτηση που είχε με τη γερμανική ηγεσία, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως κάτι τέτοιο είχε ανακοινωθεί και προεκλογικά από τη ΝΔ, ενώ αναμένεται να συμβεί όταν η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη θα έχει κερδηθεί.

Πηγή: onetv.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο