Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ωρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλουν πάλι τους σκελετούς στο ντουλάπι;

Ωρα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον ΣΥΡΙΖΑ ή θα βάλουν πάλι τους σκελετούς στο ντουλάπι;

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να φτιάξουν μια «ωραία ατμόσφαιρα» και να έχουν θάψει προσωρινά το «τσεκούρι του πολέμου», όμως, τίποτε δεν είναι όπως παλιά.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν να φτιάξουν μια «ωραία ατμόσφαιρα» και να έχουν θάψει προσωρινά το «τσεκούρι του πολέμου», όμως, τίποτε δεν είναι όπως παλιά. Και πλέον οι εσωκομματικές κόντρες θα βγουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια. Κόντρες που έχουν και το συναισθηματικό βάρος της απώλειας της εξουσίας, και που δεν εκφράστηκε μετά τις εκλογές.

Η πρώτη μετά το καλοκαίρι συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη το μεσημέρι θα είναι το πρώτο κρας τεστ και για τον Αλέξη Τσίπρα και για τις δύο τάσεις που έχουν διαμορφωθεί.

Σύμφωνα με τα «ΝΕΑ», τα κορυφαία στελέχη, προεξάρχοντος του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, αναμένεται να βρεθούν αύριο «ενώπιος ενωπίω» και θα έχει ενδιαφέρον και η τοποθέτηση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη, μετά τα όσα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες.

Μετά την εκεχειρία που υπήρξε κατά τη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης, μεταξύ Τσίπρα – Σκουρλέτη, Αλέξη Χαρίτση (εκπροσώπου του κόμματος) και Μιχάλη Καλογήρου (διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ) για τον οδικό χάρτη της επόμενης περιόδου, μένει να φανεί πώς θα τοποθετηθεί ο ίδιος ο γραμματέας, αλλά και άλλοι κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει πως τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά, αλλά πολιτικά, θα υπεραμυνθεί της διεύρυνσης και του αναγκαίου μετασχηματισμού και όλοι αναμένουν εάν και με ποιον τρόπο θα ξεκαθαρίσει τη στήριξή του στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σκουρλέτης θα μιλήσει και δεν είναι διατεθειμένος, όσο και εάν υπήρξε συμφωνία με τον Τσίπρα για τα επόμενα βήματα και την απόφασή να οριστεί γραμματέας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου – κίνηση που έδειξε ότι παραμένει τουλάχιστον μέχρι το συνέδριο -, να αφήσει το θέμα να περάσει. Εξάλλου, οι πιο μυημένοι ξέρουν ότι το ζήτημα είναι υπαρκτό και δεν θα κλείσει όσο και εάν στην παρούσα χρονική περίοδο επελέγη να πέσουν οι τόνοι. Εξάλλου δεν συμφέρει κανέναν να εμφανίζονται φραξιονισμοί στο κόμμα σε μια περίοδο που θέλουν να σηματοδοτήσουν το άνοιγμα και να δείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διευρύνεται και μετασχηματίζεται.

Συντροφική σχέση

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αν και σημείωσε (συνέντευξη στην κυριακάτικη «Αυγή») ότι με τον Τσίπρα πορεύονται μαζί σχεδόν από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή συντροφική σχέση, δεν δίστασε να σημειώσει πως έχει στοχοποιηθεί από «φιλικά βέλη» και συμπλήρωσε, μεταξύ άλλων: «Δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους «εχθρούς» αλλά και από «φίλους»».

Ο Σκουρλέτης που κλείνει σε λίγες ημέρες έναν χρόνο στη θέση του γραμματέα του κόμματος και του έχουν ρίξει όλο το ανάθεμα διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη, ωσάν να ευθύνεται αυτός για συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δεν διστάζει να πει πως όταν ανέλαβε βρέθηκε μπροστά σε ένα εγκαταλελειμμένο κόμμα και ότι μετά το συνέδριο του 2016 υπήρξε μια πορεία απαξίωσης του κόμματος.

Τι θα κάνει ο Τσακαλώτος

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επανεμφάνιση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ευκλείδη Τσακαλώτου που ηγείται της τάσης των «53+» για την απουσία του οποίου την προηγούμενη εβδομάδα ειπώθηκαν πολλά από διάφορα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επέστρεψε από τη θερινή ανάπαυλα και δεν θα διστάσει να μιλήσει όπως και με το ύφος που κρίνει ο ίδιος, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους, κατά τη δική του οπτική και της τάσης των «53+» και δεν είναι διατεθειμένος να σιωπήσει, όπως θα επιθυμούσαν διάφοροι.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024