Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κλείδωσε η συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ, τετ α τετ και με Ακιντζί

Κλείδωσε η συνάντηση Αναστασιάδη – Λουτ, τετ α τετ και με Ακιντζί

Η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αναμένεται να φθάσει στην Κύπρο το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου και να αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου.

Την ερχόμενη Κυριακή, 1η Σεπτεμβρίου, το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η συνάντηση του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΚΥΠΕ, η συνάντηση Αναστασιάδη-Λουτ «κλείδωσε» το απόγευμα της Δευτέρας. Η κα Λουτ αναμένεται να φθάσει στο νησί το βράδυ του Σαββάτου 31 Αυγούστου και να αναχωρήσει το βράδυ της Δευτέρας, 2 Σεπτεμβρίου.

Και εκ νέου συναντήσεις…

Η συνάντηση της απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή το απόγευμα, ενώ δεν αποκλείεται η κα Λουτ να έχει εκ νέου συναντήσεις με τους ηγέτες και τη Δευτέρα, πριν την αναχώρησή της από το νησί.

Κατά την άτυπη συνάντησή τους στις 9 Αυγούστου, Αναστασιάδης και Ακιντζί συμφώνησαν, όπως ανακοινώθηκε, να συνεχίσουν με αποφασιστικότητα την εμπλοκή στις προσπάθειες της Τζέιν Χολ Λουτ για να καταλήξουν στους όρους αναφοράς που θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή δομημένων και προσανατολισμένων σε αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε λύση με την αίσθηση του επείγοντος.

Τριμερή συνάντηση με Γκουτέρες

Επίσης, εξέφρασαν την ετοιμότητά τους για τριμερή συνάντηση με τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες μετά τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για να προγραμματίσουν τα περαιτέρω βήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου έχει δηλώσει: «Ευελπιστούμε ότι με την εδώ παρουσία της (κας Λουτ) και με τις συζητήσεις που θα γίνουν, θα γίνει το απαιτούμενο βήμα, αυτό που περιμένει και ο ΓΓ, ούτως ώστε να επαναρχίσει η διαπραγμάτευση για το Κυπριακό».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024