Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με βομβαρδισμούς απάντησε το Ισραήλ στις παλαιστινιακές ρουκέτες

Με βομβαρδισμούς απάντησε το Ισραήλ στις παλαιστινιακές ρουκέτες

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν βάση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο. «Σε ανταπόδοση» Το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε δύο ρουκέτες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον πόλεων στο […]

Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν βάση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, σε αντίποινα για τις εκτοξεύσεις τριών ρουκετών εναντίον του νότιου Ισραήλ, ανακοίνωσε το ισραηλινό γενικό επιτελείο.

«Σε ανταπόδοση»

Το βράδυ της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος αναχαίτισε δύο ρουκέτες που είχαν εκτοξευθεί εναντίον πόλεων στο νότιο Ισραήλ, ανάμεσά τους στη Σντερότ, και ότι τρίτη έπεσε σε δρόμο προκαλώντας ζημιές και φωτιά που κατασβέστηκε γρήγορα.

«Σε ανταπόδοση», προσθέτει το επιτελείο, «μαχητικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε αριθμό στόχων σε στρατιωτική βάση της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου του διοικητή μονάδας της Χαμάς».

Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες από παλαιστινιακής πλευράς μέχρι στιγμής.

Οι αρχές του Ισραήλ γενικά επιρρίπτουν την ευθύνη στη Χαμάς, την παράταξη που κυβερνά τον θύλακα, για κάθε επιθετική ενέργεια εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Πλήγματα και στον Λίβανο

Επίσης, αξιωματικός σε στρατιωτική θέση που ανήκει σε παλαιστινιακή οργάνωση στην πόλη Κουσάγια του Λιβάνου, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε ότι σημειώθηκαν τρία αεροπορικά πλήγματα εναντίον της που προκάλεσαν μόνο ζημιές.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, ισραηλινά μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη «έπληξαν μια από τις εγκαταστάσεις μας με τρεις μικρούς πυραύλους», πάντως «δεν υπήρξε καμία απώλεια, μόνο ζημιές», είπε ο αξιωματικός αυτός, ο Αμπού Μουχάμαντ, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Αν Νάχαρ του Λιβάνου.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024