Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σεξιστικά σχόλια Μπολσονάρου κατά Μπριζίτ - Υβρεις κατά Μακρόν

Σεξιστικά σχόλια Μπολσονάρου κατά Μπριζίτ – Υβρεις κατά Μακρόν

Ο Μακρόν «είναι απλώς οπορτουνιστής κρετίνος», ήταν το σχόλιο του υπουργού Παιδείας της Βραζιλίας Αμπραχαμ Βάιντραουμπ, ανάμεσα σε τόσα άλλα επαίσχυντα κατά του προέδρου της Γαλλίας, τα οποία αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο από πολιτικούς αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των ηγετών οι οποίοι ασκούν πίεση στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου να καταβάλλει προσπάθεια για να κατασβεστούν οι πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, έγινε στόχος άφθονων προσβολών μέσω Twitter στη Βραζιλία, συμπεριλαμβανομένων αυτών ενός υπουργού.

«Οπορτουνιστής κρετίνος»

Ο Μακρόν «είναι απλώς οπορτουνιστής κρετίνος που επιδιώκει την υποστήριξη του γαλλικού αγροτικού λόμπι», υποστήριξε ο βραζιλιάνος υπουργός Παιδείας Αμπραχαμ Βάιντραουμπ, αναφερόμενος στην εναντίωση του προέδρου της Γαλλίας στη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΕΕ-Mercosur.

Ο όρος που χρησιμοποίησε ο Βάιντραουμπ στα πορτογαλικά («calhorda»), που πολύ απέχει από το να μπορεί να έχει χρήση στη διπλωματία, δεν έχει αντίστοιχο στα γαλλικά, αλλά μπορεί να αποδοθεί «μικροαπατεώνας», «κρετίνος», «ηλίθιος».

«Η Γαλλία είναι χώρα των άκρων. Παρήγαγε άνδρες όπως ο Καρτέσιος ή ο Παστέρ, αλλά και δοσίλογους» επί των ημερών της ναζιστικής κατοχής στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, έγραψε ο Βάιντραουμπ.

Καταιγισμός αναρτήσεων

Εν μέσω καταιγισμού αναρτήσεων, έκρινε ακόμα πως η Γαλλία «εξέλεξε πρόεδρο χωρίς χαρακτήρα» και ότι «πρέπει να επιτεθούμε σ’ αυτόν τον κρετίνο τον Μακρόν».

Ο Ολάβου ντε Καρβάλιου, συγγραφέας και «γκουρού» του προέδρου Μπολσονάρου, από τις ΗΠΑ όπου ζει πρότεινε μέσω Twitter τον δικής του έμπνευσης όρο «Macrocon», συνδυασμό του ονόματος του προέδρου της Γαλλίας και βρισιάς στα γαλλικά, που αποδίδεται (ευγενικά) «ηλίθιος».

Εξάλλου, ο ίδιος ο πρόεδρος Μπολσονάρου ενστερνίστηκε μέσω Facebook προσβλητικό σχόλιο σε βάρος της συζύγου του προέδρου Μακρόν, της Μπριζίτ Μακρόν.

Αντιδρούσε σε ανάρτηση που ειρωνευόταν την εμφάνιση της πρώτης κυρίας της Γαλλίας – σε φωτογραφία που δεν την κολακεύει – και τη συνέκρινε με αυτή της απαστράπτουσας Μισέλ Μπολσονάρου (37 ετών) την ημέρα της ορκωμοσίας του συζύγου της.

Οι φωτογραφίες των δύο ζευγαριών

«Καταλαβαίνετε τώρα γιατί ο Μακρόν έχει βαλθεί να επιτίθεται στον Μπολσονάρου;», έγραψε βραζιλιάνος χρήστης του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης, πλάι στις φωτογραφίες των δύο ζευγαριών, πριν υποστηρίξει πως ο λόγος είναι «ο φθόνος» του αρχηγού του γαλλικού Κράτους. «Μην τον ταπεινώνεις τον τύπο» και «χαχα», ήταν η αντίδραση του προέδρου της Βραζιλίας.

Ο γιος του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο Εντουάρντου Μπολσονάρου, βουλευτής και πιθανόν επόμενος πρεσβευτής της Βραζιλίας στις ΗΠΑ, έκανε retweet βίντεο με βίαιες διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία και λεζάντα: «ο Μακρόν είναι ηλίθιος».

Τα σχόλια του γάλλου προέδρου για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στις διμερείς σχέσεις Γαλλίας – Βραζιλίας και δεν παύει να χειροτερεύει αφότου ανέλαβε την εξουσία στην Μπραζίλια ο ακροδεξιός ομόλογός του.

Η προσβολή στον Λεντριάν

Ο Μπολσονάρου δεν δίστασε στα τέλη Ιουλίου να προσβάλλει τον Ζαν-Ιβ Λεντριάν, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του γάλλου υπουργού Εξωτερικών στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, όταν ακύρωσε προγραμματισμένη συνάντησή τους: αναμετέδωσε απευθείας μέσω Facebook βίντεο στο οποίο κουρευόταν την προγραμματισμένη ώρα του ραντεβού, που επισήμως ακυρώθηκε λόγω του βεβαρημένου προγράμματός του.

Προ ημερών, αναφερόμενος στα σχόλια του προέδρου της Γαλλίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, ο Μπολσονάρου κατηγόρησε τον Μακρόν ότι εμφορείται από «αποικιοκρατική νοοτροπία».

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024