Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν καρφώνει Μπολσονάρου : Ξεχνάς ότι η Γαλλία συνορεύει με τη Βραζιλία!

Μακρόν καρφώνει Μπολσονάρου : Ξεχνάς ότι η Γαλλία συνορεύει με τη Βραζιλία!

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και απάντησε στην εναντίον του επίθεση από τον ομόλογό του της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου με αφορμή τις πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου.

Σήκωσε το γάντι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και απάντησε στην εναντίον του επίθεση από τον ομόλογό του της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου με αφορμή τις πυρκαγιές στα δάση του Αμαζονίου.

Ο Αμαζόνιος χρειάζεται καλύτερη διαχείριση ώστε να τερματιστεί η «οικοκτονία» στο τροπικό δάσος, εκτίμησε χθες Παρασκευή ο γάλλος πρόεδρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της συνόδου κορυφής του G7 στο Μπιαρίτς.

«Θα συζητηθεί στο G7»

Την ώρα που οι πυρκαγιές μαίνονται στη Βραζιλία, ο Εμανουέλ Μακρόν δηλώνει στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Konbini ότι το θέμα θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του G7, το Σαββατοκύριακο.

«Ο Αμαζόνιος καίγεται και αυτό είναι θέμα που αφορά όλον τον κόσμο επειδή αποτελεί πηγή βιοποικιλότητας. Εχουμε πραγματική οικοκτονία σε εξέλιξη παντού στον Αμαζόνιο και όχι μόνο στη Βραζιλία», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας όμως τη σύγκρουσή του με τον βραζιλιάνο πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου, επέκρινε τον τρόπο που διαχειρίζεται την περιοχή.

«Πρέπει να βρούμε καλή διοίκηση για τον Αμαζόνιο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εμπλακούν μη κυβερνητικές οργανώσεις και ιθαγενείς πληθυσμοί περισσότερο απ’ όσο εμπλέκονται τώρα και πρέπει να σταματήσουμε την αποψίλωση των δασών που γίνεται παντού», είπε.

Τα σύνορα της Γουιάνας…

Την Πέμπτη, ο γάλλος πρόεδρος είχε χαρακτηρίσει «διεθνή κρίση» τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο, τον «πνεύμονα του πλανήτη».

«Ο κόσμος ξεχνάει, ο βραζιλιάνος πρόεδρος το ξεχνάει, όμως η Γαλλία βρίσκεται στον Αμαζόνιο. Το μεγαλύτερο εξωτερικό σύνορο της Γαλλίας είναι μεταξύ Γουιάνας και Βραζιλίας, επομένως είμαστε εκεί», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην υπερπόντια περιοχή της Γαλλίας.

Ο Μακρόν είπε ότι θα προσπαθήσει στη σύνοδο του G7 να κινητοποιήσει τους ηγέτες προκειμένου να αυξήσουν τη χρηματοδότηση για την προστασία του τροπικού δάσους και να αναπτυχθούν μηχανισμοί που θα αποτρέπουν τις πυρκαγιές.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Με Ρεάλ ο Ολυμπιακός, με Φενερμπαχτσέ ο Παναθηναϊκός – Το πρόγραμμα του Final Four

Πότε θα γίνουν οι ημιτελικοί του Final Four, αλλά και πότε είναι προγραμματισμένοι ο μεγάλος και ο μικρός τελικός.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024