Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κατηγορούν το Ισραήλ για φονική αεροπορική επίθεση στο Ιράκ

Κατηγορούν το Ισραήλ για φονική αεροπορική επίθεση στο Ιράκ

Η ισχυρή ιρακινή παραστρατιωτική δύναμη Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ αλ-Σάαμπι) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από επίθεση την Κυριακή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας από τους μαχητές στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία. Φιλοϊρανικές ομάδες «Ισραηλινά αεροσκάφη (…) στόχευσαν τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε ιρακινό έδαφος», ανέφερε […]

Η ισχυρή ιρακινή παραστρατιωτική δύναμη Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Χασντ αλ-Σάαμπι) κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βρίσκεται πίσω από επίθεση την Κυριακή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας από τους μαχητές στο δυτικό Ιράκ, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Φιλοϊρανικές ομάδες

«Ισραηλινά αεροσκάφη (…) στόχευσαν τις Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης σε ιρακινό έδαφος», ανέφερε σε ανακοίνωση η συμμαχία αυτή που συγκροτείται από διάφορες ένοπλες φιλοϊρανικές ομάδες.

Η παραστρατιωτική δύναμη ανακοίνωσε ότι ένας από τους μαχητές της σκοτώθηκε στην επίθεση και ένας άλλος τραυματίστηκε σοβαρά.

«Αυτή η ωμή επίθεση σημειώθηκε με την αεροπορική κάλυψη αμερικανικών αεροσκαφών και μεγάλου αεροσκάφους για να παρακολουθείται η περιοχή κοντά στο σημείο του συμβάντος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η παραστρατιωτική δύναμη διευκρίνισε ότι η επιδρομή έγινε «στην επαρχία Αλ-Ανμπαρ, 15 χλμ. από τα συριακά σύνορα».

Η επίθεση σημειώνεται ένα μήνα μετά τις διαδοχικές εκρήξεις στις βάσεις της Χασντ, τις οποίες στέλεχος της παραστρατιωτικής δύναμης αρχικά απέδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά του Ισλαμικού Κράτους

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης βοήθησαν τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις να νικήσουν την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος το 2017.

Η συμμαχία αυτή αντιτίθεται στην παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων οι οποίες έχουν αναπτυχθεί στο Ιράκ στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ που στήριξε το Ιράκ στον αγώνα του κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στις εκρήξεις που σημειώθηκαν τον Ιούλιο στις βάσεις των Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024