Τους αγίους Ανδριανό και Ναταλία εορτάζει στις 26 Αυγούστου η Εκκλησία, τιμώντας τους για την πίστη τους και την αγιότητά τους.

Ο Άγιος Ανδριανός κατάγονταν από τη Νικομήδεια, έζησε την εποχή του αυτοκράτορα Μαξιμιανού και ήταν παντρεμένος με την Ναταλία.

Ο άγιος Ανδριανός υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της σύλληψης και των βασανιστηρίων, στα οποία είχαν υποβληθεί από τους διώκτες τους, 23 Χριστιανοί. Εντυπωσιάστηκε από αυτά πού άκουσε και δήλωσε στους ειδωλολάτρες ότι είναι κι’ αυτός χριστιανός, με αποτέλεσμα να τον κλείσουν και αυτόν στη φυλακή.

Όταν τον επισκέφθηκε εκεί η σύζυγός του προκειμένου να του συμπαρασταθεί, του ζήτησε να μην λυγίσει.

Αφού υπέμεινε και ο ίδιος πολλά και φρικτά βασανιστήρια παρέδωσε το πνεύμα του, ενώ όταν οι ειδωλολάτρες επιχείρησαν να του κάψουν το σώμα, ξέσπασε μία δυνατή νεροποντή η οποία έσβησε τη φωτιά.

Το σώμα του ενταφιάστηκε από την γυναίκα του την Ναταλία, η οποία μετά από λίγο καιρό θάφτηκε δίπλα του, αφού μαρτύρησε και αυτή για το χριστιανισμό.

Όπως σημειώνει η Εκκλησία, το ζεύγος Ανδριανού – Ναταλίας αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι σύζυγοι, οφείλουν να συμβάλουν στην κατά Θεό επιτυχία της συζυγίας, δηλαδή στη θέωση όλων των μελών της οικογένειας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο