Μεξικό: Νεκρός από πολλαπλές μαχαιριές δημοσιογράφος
ο Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία,
Το πτώμα ενός δημοσιογράφου που έφερε σημάδια από πολλαπλές μαχαιριές εντόπισαν το Σάββατο οι αρχές στο δήμο Τεχουπίλκο στο κεντρικό Μεξικό, περίπου 122χλμ από την Πόλη του Μεξικού.
Ο Νεβίτ Κόντες Χαραμίγιο, 42 ετών, ήταν διευθυντής του τοπικού ενημερωτικού ιστότοπου Observatorio del Sur. Το γραφείο των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (ΔΧΣ) στο Μεξικό τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι, σύμφωνα με τους συγγενείς του νεκρού δημοσιογράφου, ο Χαραμίγιο είχε δεχτεί απειλές τον Νοέμβριο του 2018 και τον περασμένο Ιούνιο.
Η σορός του δημοσιογράφου «βρέθηκε το Σάββατο το πρωί» και «έφερε σημάδια από αιχμηρά αντικείμενα», ανέφερε μια ανακοίνωση της εισαγγελίας της Πολιτείας του Μεξικού, η οποία ξεκίνησε έρευνα.
Δημοσιογράφοι από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο συνάδελφός τους δολοφονήθηκε με πολλαπλές μαχαιριές. Η σορός του βρέθηκε σε μια ορεινή περιοχή στο νότιο τμήμα της Πολιτείας.
Έπειτα από τις απειλές που είχε δεχτεί, ο Χαραμίγιο «είχε ζητήσει προστατευτικά μέτρα» από μια μεξικανική κυβερνητική υπηρεσία που ρόλος της είναι να εγγυάται την ασφάλεια των εργαζομένων σε μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν οι ΔΧΣ. Ωστόσο, ο Νεβίτ Κόντες Χαραμίγιο είχε τελικώς αρνηθεί τα μέτρα ασφαλείας που του πρότεινε η υπηρεσία, λόγω της γραφειοκρατικής διαδικασίας που απαιτείτο για την απόκτηση τους, σύμφωνα με την διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση.
Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, καθώς πάνω από 100 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα από το 2000, σε υποθέσεις που συνδέονταν είτε με την κάλυψη από πλευρά τους της δράσης των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά, ή της πολιτικής διαφθοράς. Στην πλειονότητά τους, τα εγκλήματα αυτά μένουν ατιμώρητα.
Πριν από το θάνατο του Χαραμίγιο, οι ΔΧΣ είχαν καταγράψει εννέα δολοφονίες δημοσιογράφων στο Μεξικό από τις αρχές του 2019. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, τρεις δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν μέσα σε διάστημα μόλις μια εβδομάδας.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καθημερινό Ημερολόγιο Σούπερ Προσφορών* στην Betsson
- Γρηγόρης Λαμπράκης: Ο άξιος βαλκανιονίκης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή η 77χρονη για τον θάνατο του συζύγου της – «Δεν τον σκότωσα»
- Αρνητικό και το ΝΣΚ στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ
- Ακατάλληλο μέχρι νεωτέρας για πόση το νερό της Λιβαδειάς λόγω των έντονων βροχοπτώσεων
- Μπορεί να προσποιηθεί κανείς ότι είναι πλούσιος;
- Μόρις: «Όλοι θέλουν να κάνουν το καλύτερό τους παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό»
- Οδηγίες για την ασφάλεια των τροφίμων εν όψει Πάσχα από την Ένωση Καταναλωτών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442