Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Θρίλερ» για γερά νεύρα: Πλώρη προς Τουρκία έβαλε το ιρανικό τάνκερ

«Θρίλερ» για γερά νεύρα: Πλώρη προς Τουρκία έβαλε το ιρανικό τάνκερ

Ως νέος τελικός προορισμός του δεξαμενόπλοιου, έχει καταχωρηθεί στο αυτόματο σύστημα AIS  το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία.

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το ιρανικό δεξαμενόπλοιο Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1), το οποίο – σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press – δήλωσε άλλον προορισμό το πρωί του Σαββάτου και αντί της Καλαμάτας, κατευθύνεται πλέον προς την Τουρκία.

Ως νέος τελικός προορισμός του δεξαμενόπλοιου, έχει καταχωρηθεί στο αυτόματο σύστημα AIS  το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία. Η Μερσίνα βρίσκεται διακόσια χιλιόμετρα βορειοδυτικά από το διυλιστήριο του Μπάνιγιας στη Συρία, όπου θεωρείται ότι κατευθυνόταν αρχικά το τάνκερ πριν συλληφθεί – έπειτα από απαίτηση των ΗΠΑ – από τις βρετανικές αρχές στο Γιβραλτάρ στις αρχές του Ιουλίου.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη από την ιστοσελίδα marinetraffic.com, με τη νέα πορεία του το τάνκερ θα διασχίσει το νότιο Αιγαίο – περνώντας νότια από τα Κύθηρα και μετέπειτα τη Ρόδο – στην πορεία του προς το τουρκικό λιμάνι.

Το πρωί του Σαββάτου, το Adrian Darya 1 βρισκόταν στο στενό μεταξύ Σικελίας και Μάλτας.

Βέβαια, όπως σημειώνει το δημοσίευμα του αμερικανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου, οι ναυτικοί μπορούν να καταχωρήσουν οποιονδήποτε προορισμό στο σύστημα AIS, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν.

Χτες, έγινε γνωστό ότι το Adrian Darya 1 άλλαξε ρότα, κατευθυνόμενο νοτιοανατολικά της Σικελίας και παραμένοντας έτσι σε διεθνή ύδατα. Η αρχική πορεία του πλοίου το έβαζε εντός ευρωπαϊκών χωρικών υδάτων, καθώς θα περνούσε από το στενό ανάμεσα σε Ιταλία και Σικελία με προορισμό την Καλαμάτα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απελευθέρωσή του από τις βρετανικές αρχές, το τάνκερ φέρεται να κατευθυνόταν προς την Καλαμάτα, όπου αναμενόταν να αγκυροβολήσει ώστε να παραλάβει προμήθειες τροφίμων και καυσίμων και να μεταφορτώσει το πετρέλαιο που μεταφέρει σε άλλο τάνκερ. Έπειτα από ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί τον ελλιμενισμό του δεξαμενόπλοιου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024